‘Bloed’ nieuwe theatervoorstelling Lazarus

PELT – Lazarus is een collectief van vijf theatermakers dat sinds 2006 origineel Nederlandstalig teksttheater maakt. Hun voorstellingen laten zich kenmerken door baldadige speelsheid en schijnbare lichtvoetigheid. Zelfgeschreven teksten worden afgewisseld met bewerkingen van vaak klassieke (bij voorkeur Oost-Europese) romans. 

Hun nieuwste voorstelling heet ‘Bloed’, een voorstelling waarin theater met film wordt gecombineerd. Voor deze voorstelling werkt Lazarus samen met filmmaker Robbin Rooze.

Een vrouw in een complexe relatie met zichzelf en een man op leeftijd in coma na een bloedklonter. Zij kennen elkaar van haar noch pluim, maar blijkbaar is er een moment in het verleden dat beslissend is geweest voor hun beider levens. Terwijl hij langzaam bij bewustzijn komt, probeert zij zich een weg te banen tussen de brokstukken van zijn herinneringen. Gaandeweg tekenen zich de contouren af van de halsbrekende tocht die hij in 1989 aflegde naar deze kant van het IJzeren Gordijn. Geeft zijn verhaal antwoord op haar vragen?

‘Bloed’ van theatergezelschap Lazarus is theater en film tegelijk over bloed dat kruipt waar het niet gaan kan, de fata morgana van het vrije Westen, het verlangen naar de eeuwige jeugd en hoe we toch steeds weer door de tijd zullen worden ingehaald. Op het podium zie je Suzanne Ceulemans, Sofie Decleir, Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz en Joris Van den Brande.

De voorstelling ‘Bloed’ van theatergezelschap Lazarus is op zaterdag 3 februari om 20.30 uur te gast in CC Palethe. Kaarten in voorverkoop kosten € 14, aan de kassa betaal je € 16. Je kan steeds je kaartjes bestellen via www.palethe.be, via 011 94 94 90 of aan de balie van CC Palethe tijdens de openingsuren.