KFC Hamont 99 A Wint Zespuntenmatch

HAMONT-ACHEL – KFC Hamont 99 A deed op zaterdagavond wat het moest doen in de degradatiestrijd: winnen tegen Kattenbos Sport, voorlaatste in de stand.

Kattenbos begon enthousiast aan de wedstrijd en groef zich niet in maar moest na vijf minuten spelen het initiatief aan de thuisploeg laten. De eerste doelkans was voor de thuisploeg: Wietse Baerts vlamde nipt over de dwarsligger. Ilario Meli zag een afgeweken bal nipt naast doel hobbelen en kopte bij de daaropvolgende corner de bal naast. Op het kwartier zetten een bedrijvige Wietse Baerts de actie op en schotelde Kobe Schetz de 1-0 voor. Diezelfde Kobe zag enkele minuten later een lage schuiver links naast het doel verdwijnen. Kansen genoeg, maar ze niet afmaken. Dus kwam de ongenadige voetbalwet op de proppen met een doelpunt aan de overzijde. Spits Claes ramde bij een zeldzame tegenaanval een afvallende bal staalhard tegen de netten: 1-1 na 18 minuten. Diezelfde Claes probeerde wat later nogmaals met z’n mindere linker maar dat was ongevaarlijk.

KFC was even van z’n melk maar pikte de draad weer op met twee pogingen van dichtbij waar doelman Brebels (in een ver verleden bij Hamont onder de lat) pal stond. Hamont kwam vervolgens goed weg toen in de nasleep van gevaarlijk terugspelen de bal via het been van een verdediger op de paal strandde. Meteen ook het laatste wapenfeit van de Lommelaars in de eerste helft want het laatste kwartier was voor KFC. Afstandsschoten van Baerts en Meli leverden initieel niets op. Op vijf minuten van de rust rolde Ferren Peeters de rechterflank op en leverde een assist op die Ilario Meli netjes afrondde: 2-1. “Dat kan ik beter” dacht Wietse Baerts die twee minuten later een volgende voorzet van op rechts achter z’n steunbeen in de verste hoek devieerde: 3-1. Heerlijk doelpunt.

En nóg was het niet gedaan, goalie Brebels redde eerst nog een kopbal maar in de vervolgactie ging een Kattenbosverdediger in de fout en de bal op de stip. Ilario Meli joeg de bal tegen de netten én daarmee ook rood-wit tegen het canvas: 4-1.

Die opdoffer kwam Kattenbos niet meer te boven in een al-bij-al overbodige tweede helft, waar Hamont de controle hield en ook nog enkele doelpogingen versierde. Wietse Baerts probeerde nog ‘ns achter het steunbeen maar mikte buiten het kader. Ilario Meli lanceerde een raket nipt over doel. De bezoekers dreigden met een schotje van Hoes en een gevaarlijkere poging van Van der Heijden waar keeper Marnick Emmers gepast tussenbeide kwam.

We kregen zelfs een “scorpio kick” te zien van Ilario Meli maar doelman Brebels werd niet verrast. Aan de overzijde werd een verraderlijk afstandsschot van invaller Bodiris met moeite in corner gebokst. Het slotakkoord was voor de thuisploeg: Ilario Meli kreeg de bal centraal voor doel en hij bood Wietse Baerts de 5-1 eindstand aan op een presenteerblaadje.

Een deugddoende, broodnodige maar vooral oververdiende overwinning voor een hardwerkend Hamont, dat voornamelijk met jongens uit de eigen jeugdopleiding op het plein stond. Volgende zaterdag wacht de belangrijke verplaatsing naar hekkensluiter Leopoldsburg maakt. Daar zijn 3 punten erg welkom bij beide teams.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto Kobe Schetz scoorde de 1-0