Kwalificatiereeks Turnlust beloond met tickets voor de halve finale

CRANENDONCK – Afgelopen weekend stond voor de senioren dames van Turnlust in de 2e en 3e divisie hun 3e en laatste kwalificatiemoment plaats. De inzet was het bemachtigen van een plek in de individuele halve finale. Hiervoor worden alle behaalde rankingpunten van dit seizoen bij elkaar opgeteld. Het wedstrijdpodium bevond zich in Heerenveen.

Op zaterdagochtend kwamen Dewi Corstjens, Jessie Kissen en Maudi Op den Buijsch in actie. Na een hotelovernachting vlakbij het stadion werd gestart op brug. De jury moest nog even wakker worden, waardoor Jessie een te lage moeilijkheidswaarde kreeg toegekend voor een keurige oefening. Bij navraag werd de score dan ook bijgesteld naar boven. Dewi verraste een ieder met een onverwachte beweging. Ze wist op de brug te blijven en scoorde prima. Maudi kwam haar oefening goed door en maakte een mooie start. 

Op balk bleek de jury erg streng op de verbindingen in de oefening, waardoor de d-scores tegenvielen. Op vloer scoorden de meiden naar behoren en tot slot wisten zij op sprong alle drie knallend de wedstrijd af te sluiten met zelfs de hoogste score van de wedstrijd voor Maudi. 

Maudi eindigde op de 5e plaats, Jessie werd 9e en Dewi 11e. Voor alle drie was dit ruimschoots voldoende voor een plek in de halve finale, welke geturnd wordt op zaterdag 23 maart in Purmerend.

Zondag deed Lieke Broers een gooi naar een halve finaleplek bij de senioren 2e divisie. En met succes!

Zij turnde een prachtige balkoefening en zag deze beloond met een 12.133. Ook op de andere toestellen wist zij zich goed te meten met haar concurrentes, wat resulteerde in een 8e plaats all-round. Lieke turnt op zaterdag 16 maart haar halve finale in Tilburg.