Nieuw adres voor 2e kanswinkel

PELT – Sinds kort bevindt de 2e Kanswinkel zich op een nieuwe locatie te Pelt. Die plek diende vroeger als houtafdeling voor TIO en heeft een behoorlijk ruime oppervlakte. Boven de winkel is het volwassenonderwijs Qrios gehuisvest. 

Het is nu reeds de vierde keer dat een nieuwe locatie gezocht moest worden maar volgens Philo Vanherk, de bezielster van dit project, zou het nu voor zeker 5 tot 10 jaar zo blijven. De aanvoer van tweedehandsspullen is volgens Philo enorm en het is dan ook telkens een hele klus om alles uit te zoeken, soms te testen, te prijzen en een mooie plek te geven in de winkel. Maar daar zijn dan ook 14 enthousiaste vrijwilligsters voor beschikbaar. Ook 4 mannen werken en werkten geheel vrijwillig aan de inrichting van het gebouw, het recycleren van oude meubels, het nakijken van de binnengekomen elektronische spullen en rekken heropbouwen die vanuit de vakschool zijn gekomen. Uiteindelijk wordt alles verkocht tegen extreem lage prijzen. 

De opbrengsten gaan behalve als belangrijkste doel naar het Credohuis voor thuisloze jongeren in Sint-Huibrechts-Lille ook naar diverse andere goede doelen zoals: Kleding voor Oekraïne en het nodige transport daarvoor, Umoja Tanzania, hulp aan het Atlasgebergte in Marokko, Siepie vzw, Living Waters in Borneo, Belgian Missing Team en hulp aan Pepinster. Die hulp kan zowel financieel zijn als in de vorm van goederen zoals kleding, dekens, tenten, enz…Bij de ingang van de winkel is een ruimte gezellig ingericht met tafels en stoelen. Behalve een winkel is het ook een soort van sociaal ontmoetingscentrum. Daar kan je een praatje slaan met andere klanten of met het personeel. Er is zelf koffie en vlaai beschikbaar. Je kan het zo gek niet bedenken of het is te vinden in deze leuke winkel. Denk maar aan (kinder)kleding en zelfs bruidsjurken, servies, boeken, elpees, meubels, speelgoed, lampen, electro, juwelen, enz…De openingsuren zijn van dinsdag tot vrijdag van 11 tot 17 u en op zaterdag van 10 tot 17 u. maar als de poort open staat kan men ook gewoon naar binnen gaan. 2e Kanswinkel, Ambachtsstraat 12, 3900 Pelt 0032 496-259966. 

Door Ben Ieven