50-jarige TWC de Zwoegers aanwezig op Wereldbeker Cross in Hoogerheide !

REGIO – Zondag 28 januari 2024 werd in het Brabantse plaatsje Hoogerheide de Wereldbeker Cross verreden met aan de start grote namen zoals Mathieu van der Poel, Thibau Nys (zoon van), Vanthourenhout, Iserbyt , Nieuwenhuis, Ronhaar etc. Maar ook aanwezig op dit Wereldbeker-toneel was TWC de Zwoegers! Dit alles omdat TWC de Zwoegers, dé toer-wielren-formatie van de gemeente Cranendonck, dit jaar 50 jaar als wieler-vereniging bestaat. Reden voor TWC de Zwoegers om dit lustrum-jaar maar eens feestelijk uit te pakken. Een heuse feest-commissie is benoemd en als eerste festiviteit had men voor de leden dit uitstapje naar Hoogerheide georganiseerd. 

Gezelligheid troef, al meteen bij het vertrek met onze ploegbus. Aldaar aangekomen werd eerst het parcours verkend en merk je pas hoe heuvelachtig het daar is: bijna geen meter vlak ! Uit de feesttenten dreunen dan de eerste feest-geluiden al vroeg door de boxen. Alles is netjes, gestructureerd en professioneel opgezet. Het in grote getale toegestroomde publiek komt uit alle windstreken van de wereld; van Japan tot Colombia en van Amerika tot Hamont/Cranendonck. (Wieler)sport verbroedert is hier het devies, mooi om te zien, alles in unne geweldige ambiance.

De junioren en beloften komen eerst langs gevlogen en daarna mogen de vrouwen-elite. Ongelooflijk, waar halen die tengere dames de power vandaan ? Dat dwingt bij menig Zwoeger toch wel diep respect af. Ook mooi om te zien hoe dames als Puck Pieterse, Lucinda Brand of een Fem van Empel koersen en heel diep gaan: allemaal echte Flandriens.  

Bij de mannen-elite zien de speurende Zwoegers ogen al bij in intrappen wie de winnaar gaat worden: MVDP ! Daar staat gewoonweg geen maat op, Chapeau ! Prachtig om te zien met wat voor een gemak MVDP die wattages uit zijn benen perst. Voor menig Zwoeger een extra stimulans. Het materiaal wordt nog bekeken, de V.I.P. tent lopen we langs en deelnemende streekgenoten worden nog eens extra aangemoedigd. De feesttenten worden natuurlijk ook nog uitgebreid door de Zwoegers geinspecteerd aan de binnenzijde, alwaar na de nodige kruikjes bijgevuld te hebben, de feestvreugde verder gaat. 

Kortom: een meer dan geslaagd 50-jarig lustrum feest van TWC de Zwoegers.  En, noteer alvast in uw wieler-agenda, TWC de Zwoegers organiseren Zondag 21 april voor alle Cranendonckse fiets-clubs hun volgende 50-jarig Lustrum activiteit. Laat u verrassen ! En wil je meer weten over TWC de Zwoegers, hun sponsoren en/of deel gaan uitmaken van deze wieler-vereniging kijk dan eens op www.dezwoegers.nl of neem contact op met hun voorzitter Peter Vos, 0031 6-22413785.