Dames FCC verliezen 2 punten in gelijkspel in Venray

CRANENDONCK – In alle vroegte zaten de dames van FC Cranendonck in de auto voor het eerste tripje van 2024 naar Venray. In het zonnetje op het nog bevroren veld werd de eerste wedstrijd warming-up uitgevoerd. 

De eerste helft begon rommelig over en weer, waar het beste spel van de dames van Venray kwam. Zij konden met een paar combinaties het de verdediging van Cranendonck lastig maken, maar gelukkig kon keepster Karin tweemaal redding brengen. Na 30 minuten kwam FCC beter in het spel. Hieruit volgde ook de eerste kans waarbij Joke diep werd gestuurd over rechts. De voorzet belandde net niet goed voor de voeten van Simone om af te drukken richting doel. Een volgende kans, door het midden recht op de Venrayse keepster af, werd helaas niet goed uitgespeeld. Hierdoor werd er met een 0-0 stand richting de ranja gegaan.

De tweede helft werd fel gestart door Venray, maar FC Cranendonck hield het betere van het spel. Goede combinaties over links en rechts zorgden voor het nodige gevaar voor het Venrayse doel. Dit resulteerde na 65 minuten ook in het eerste doelpunt van het jaar voor FC Cranendonck. Na een lange bal van Anniek kon Joke na een ferme sprint de keepster passeren. Hierna volgden nog enkele kansen voor Cranendonck, maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Venray daarentegen gaf niet op en pittige duels werden uitgevoerd op het middenveld. De tegenstander kreeg ook enkele kleine kansen op de gelijkmaker. Echter het meeste gevaar kwam van Joke die in de 75e minuut hard tegen de grond werd gewerkt in het strafschopgebied. Een penalty werd niet gegeven en op de counter van deze situatie scoorde Venray. Ontzettend zuur met extra motivatie om het laatste kwartier nog te knallen! Over beide zijden werd goed opgekomen door Cranendonck, maar de scherpe voorzetten konden niet worden afgerond. Zo liet FC Cranendonck in de laatste minuten nog enkele mogelijkheden op de 3 punten liggen. Er werd in de slotseconde ook nog een corner op de paal gekopt en een heuse scrimmage voor de goal, maar doelpunten werden er niet meer gemaakt en dus werden de punten gedeeld in Venray. 

Volgende week thuis om 10u nieuwe ronde, nieuwe kansen tegen SSS ’18.