Ledûb Dames 1 komt net tekort voor winst op VCN dames 1 

BUDEL – Na een goede trainingsweek reisden de dames van Ledûb Volleybal af naar Capelle aan de IJssel.

Het verslag is gemaakt door Daielle Klijsen (foto) – foto Jos Meusen.

“We startten de eerste set nog wat onscherp. We waren nog zoekend naar onze service-druk en konden de foutjes hierdoor niet compenseren. We verliezen deze set dan ook met 25-21. In de tweede set begonnen we ook weer onscherp, maar ineens kwam er uit het niets een keerpunt en stond iedereen aan! We verdedigden als gekken en de services werden een eitje voor ons. Het spelletje werd gespreid en de aanvaller beukte de ballen er clean in. Onze Lynn vond het ook nodig om met haar omloop een paal te koppen (maar wel een punt). We winnen deze set met 17-25. 

De derde set gaan we verder waar we gebleven waren. We staan aan en zijn gebrand om door te pakken.
We laten mooi spel zien waarbij alle elementen kloppen. We speelden als team en hadden veel plezier in het veld. Linnis kwam er in met haar servicebeurt (dit waren kogels). Zelfs mocht Linnis haar verdedigingsskills laten zien op positie 6 en dit leek een eitje. Dit resulteerde dan ook in een winst met 19-25.
In set 4…Gas erop en door! We wisten dat VCN het er niet bij ging laten zitten en dat we nog door moesten knokken. We gingen met een goed gevoel erin, maar hadden in het begin moeite met de service en afmaken van de ballen. We knokken ons de wedstrijd terug in en gaan er vol tegenaan. Helaas was dit niet genoeg en trok VCN aan het langste eind. We verliezen de set met 25-20.
Een vijfsetter dus.
In set vijf gaat het gelijk op, maar hebben we niet de dominante rol en lopen we steeds achter de feiten aan. Op een stand van 9-9 maken we domme fouten die ons later duur komen te staan. Terugkomend naar een 14-12 valt de service van de tegenstander net over het net en zo wordt de wedstrijd afgesloten met een setstand van 15-12 en 2-3 verlies. We hebben samen wel een goede wedstrijd gespeeld, met z’n allen geknald en iedereen nodig gehad!
Zaterdag 3 februari nemen wij het op tegen US dames 1 in onze eigen sporthal! We kunnen jullie steun goed gebruiken, dus trek alle toeters en bellen uit de kast! Tot dan!”