Floris and the Flames in Praag

PELT – Donderdagavond mocht de Noord-Limburgse muziekband Floris and the Flames optreden in Praag in het kader van het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie. Het concert werd georganiseerd door de Belgische Ambassade in Tsjechië. Voor een volle zaal bracht Floris and the Flames een aanstekelijke mix van eigen nummers en herwerkingen van klassieke meesterwerken (Vivaldi, Bach), evenals vurige versies van songs van Queen en Led Zeppelin. Een muzikale rollercoaster die door de aanwezigen laaiend enthousiast werd onthaald. De Belgische ambassadeur was dan ook zeer in zijn nopjes, temeer omdat de muzikanten van Floris and the Flames in zijn residentie verbleven.  Floris and the Flames bestaat uit Floris Willem (viool), Gert Peeten (piano, gitaar en elektronica), Dries Peeten (basgitaar) en Simon Schrooten (drums en percussie).  Wie Floris and the Flames graag eens live aan het werk wil zien, kan terecht op hun op social media (Facebook, Instagram) of website www.florisandtheflames.com