Markant N-Pelt steunt Studiecentrum voor Kongolo

PELT – In Kongolo, in de Democratische Republiek Congo, startte eind 2023 de bouw van een studiecentrum. Het project is naast een plek voor onderwijs, ook een eerbetoon aan de missionarissen, waaronder drie Peltenaren, die op nieuwjaarsdag 1962 hun leven gaven voor een nobele zaak.

De band tussen Pelt en Kongolo is niet nieuw. Dit jaar koos Markant N-Pelt ervoor om mee de schouders te zetten onder het “Studiecentrum voor Kongolo”, dat de harten van velen heeft geraakt. De inwoners van Kongolo hebben de ambitie om met dit studiecentrum een positieve impact te hebben op de toekomst van de jongeren.

Op hun recente bestuursvergadering overhandigde het bestuur van Markant N-Pelt een cheque van 500 euro aan Leon Alders, de voorzitter van de vzw. Deze bijdrage van Markant N-Pelt is een waardevolle steun voor de verdere ontwikkeling van het studiecentrum in Kongolo. Leon Alders was dankbaar voor hun bijdrage en benadrukte het belang van educatie als een krachtige hefboom voor positieve verandering. “Deze bijdrage van Markant N-Pelt zal niet alleen het studiecentrum helpen opbouwen, maar ook de dromen van vele jongeren in Kongolo helpen verwezenlijken,” zei hij. Ze reiken de hand van vriendschap over grenzen heen, en dragen bij aan een wereld waarin onderwijs als een krachtig instrument wordt gezien om hoop en verandering te brengen. Het “Studiecentrum voor Kongolo” is niet alleen een gebouw, maar een brug tussen het verleden en de toekomst waarbij Markant N-Pelt met deze actie een mooie bijdrage heeft geleverd.