Bijeenkomsten voor jonge mantelzorgers  

EINDHOVEN – Steunpunt Mantelzorg Verlicht start donderdag 7 maart de eerste van vier bijeenkomsten voor jonge mantelzorgers van 14 tot 17 jaar in Eindhoven. De bijeenkomsten richten zich op het vergroten van veerkracht en mentaal welbevinden. En vinden plaats bij OpNoord, Oude Bosschebaan 11. 

Jonge mantelzorgers zijn kinderen of jongeren tot 25 jaar, die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Zij kunnen te maken krijgen met problemen tijdens het opgroeien en kunnen lichamelijke en/of psychische klachten ontwikkelen. 

Doel van de bijeenkomsten 
Jonge mantelzorgers leren elkaar kennen, delen hun ervaringen en gevoelens. Onze ervaring leert dat er maar weinig woorden nodig zijn om elkaar te begrijpen. Door de gesprekken, afgewisseld met leuke activiteiten proberen we de veerkracht en mentaal welbevinden van de jonge mantelzorgers te vergroten. 

Deelname is kosteloos. We komen bij elkaar op donderdag 7 en 21 maart. En op 4 en 18 april. De bijeenkomsten zijn van 17.00 tot 19.00 uur, met een drankje en een maaltijd. Tijdens de laatste bijeenkomst op 18 april is er een ludieke afsluiting waarbij een ouder/verzorger of vriend(in) van harte welkom is. Deze bijeenkomst duurt van 17.00 tot 20.00 uur. 

Locatie is OpNoord, Oude Bosschebaan 11 in Eindhoven. 

Informeren en aanmelden kan tot 26 februari via telefoon 0880031288 of info@mantelzorgverlicht.nl  

Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven organiseert activiteiten ter ondersteuning van mantelzorgers. Voor meer informatie neemt u contact op met Steunpunt Mantelzorg Verlicht. Als u behoefte heeft aan ondersteuning, kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 088 0031 288. Het bezoekadres van de GGD Brabant- Zuidoost is Clausplein 10 in Eindhoven.