Hulp nodig bij het aanvragen van de Energietoeslag?

CRANENDONCK – Cordaad Welzijn helpt inwoners uit Cranendonck met het aanvragen van de Energietoeslag. Op 22 februari tussen 13.00 en 17.00 uur kunt u hiermee geholpen worden in De Borgh in Budel op een speciaal spreekuur. Komen er meer aanvragen binnen, dan organiseren we nog een extra spreekuur. Kunt u niet op dit tijdstip en heeft u toch hulp nodig? Belt u dan toch, dan kijken we naar een ander tijdstip.

Sommige mensen ontvangen de eenmalige energietoeslag vanzelf. Zij hoeven geen aanvraag in te dienen:

  • maandelijks een bijstandsuitkering voor de kosten van levensonderhoud naar de norm van een alleenstaande of alleenstaande ouder van 21 jaar en ouder of van gehuwden van 21 jaar en ouder van ons ontvangt;
  • in 2023 de individuele inkomenstoeslag van ons heeft ontvangen;
  • maandelijks een premiebijdrage voor de collectieve zorgverzekering van ons ontvangt.

In bovenstaande gevallen hoeft u dus zelf geen aanvraag in te dienen.

Maar geldt één van bovenstaande situaties niet voor u en lukt het niet om de aanvraag te doen? Meld u dan aan. Dat kan via 0031 495-592553 van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.30 uur of maandagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur.