Filmhuis Maarheeze presenteert

MAARHEEZE –  The Old Oak, de nieuwste meesterzet van de tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach (bekend van I, Daniel Blake en Sorry We Missed You), dompelt je onder in een krachtig sociaal drama dat de rauwe realiteit van de arbeidersklasse in hedendaags Engeland onthult. Te midden van de vervallen pracht van een voormalige mijnwerkersstad in Noord-Engeland staat The Old Oak, de laatste bastion van een gemeenschap die langzaam wegglijdt. TJ, de gedreven kroegbaas, luistert zwijgend naar de klachten van zijn stamgasten, terwijl de dreiging van sluiting boven de pub hangt. De huisvesting van Syrische vluchtelingen zorgt voor extra spanning in een stadje dat al aan de rand van de afgrond balanceert. Maar uit deze chaos ontstaat een onwaarschijnlijke vriendschap, die de kloof tussen werelden overbrugt, met The Old Oak als episch middelpunt. In deze film gloort hoop, doordrenkt met het besef dat we gezamenlijk de uitdagingen van het leven moeten trotseren. The Old Oak, een meeslepende reis naar verbondenheid en veerkracht. De film is te zien in het Muziekhuis aan de Hoge Weg 10 te Maarheeze op 16 februari om 20.00 uur. Een kaartje kost 7€.