Carnaval bij De Gezellen van Taxandria 

NEERPELT – Op vrijdag 9 februari trekt de kindercarnavalstoet door de straten van Neerpelt. De optocht start om 14.00 uur. Vertrek is in de Jaak Tassetstraat en dan gaat de optocht via de Bermstraat naar de Broesveldstraat, en van de Onderwijslaan gaat het richting Woon- en Zorgcentrum Sint Jozef waar de optocht door het rusthuis zal gaan. Daarna wordt er weer terug via de Onderwijslaan naar de Jaak Tassetstraat gewandeld. 

De Lichtstoet die op zondag 11 februari door de straten van Neerpelt trekt is ondertussen alom bekend in de regio en zeker het bekijken waard! Het is al de 29ste editie! De prachtig verlichte wagens zorgen voor spektakel en ambiance. De optocht, onder leiding van Prins Jarne, Prinses Anke en Adjudant Stephan, gaat om 19.33 uur van start. Voorafgaand is er een reclamestoet, kinderen nemen best een (grote) zak mee voor het snoepgoed dat gegooid zal worden. Dit jaar is er een nieuwe optochtroute voorzien. De optocht gaat via de Stationsstraat naar de Heerstraat, de Clercxhoevestraat naar de Nieuwstraat, een stukje Jaak Tassetstraat om zo bij de Onderwijslaan te komen. Bij de rotonde aldaar wordt er doorgereden naar de Norbertinessenlaan richting Groenstraat, waar ook een stukje van de Koning Albertlaan wordt meegepikt om zo door te gaan via de Kerkstraat naar de Pastorijstraat te gaan. Zo wordt er naar de Leopoldlaan gelopen, Hoekstraat, via de Brouwersstraat naar de Justitielaan, richting Broesveldstraat via de Bermstraat terug via de Norbertinessenlaan naar Koning Albertlaan waar de stoet ontbonden zal worden. 

Op maandag 12 februari is het tijd voor Kindercarnaval. Dit gaat door vanaf 13.11 uur in zaal De Kentings op Boseind. Er is de hele middag kinderanimatie voorzien. Kinderen hebben gratis inkom, volwassenen betalen €2.  Jeugdprins Vince en Jeugdprinses Louise hopen er een gezellige middag van te maken!