Carnaval bij de Liller Meulewiekers 

SINT-HUIBRECHTS-LILLE – Ook Carnavalsvereniging De Liller Meulewiekers gaan de komende dagen helemaal los! Op vrijdag 9 februari is er de kindercarnavalsoptocht op de straten rond de kerk om 13.11 uur. Deze optocht is speciaal voor de kinderen van de Liller lagere school en de bewoners van Dagcentrum Fierkant. Iedereen is uitgenodigd om te komen kijken en de toegang is gratis. Op zaterdag 10 februari is het dan tijd voor de Grandioze Internationale Carnavalsoptocht. Om 13.30 uur vangt de reclamestoet aan en om 14.11 uur vertrekken de carnavalswagens. Let op, want vanaf 12.00 uur wordt het centrum van Sint-Huibrechts-Lille afgesloten voor alle verkeer. De toegang bedraagt €4 per persoon, en kinderen -12 jaar mogen gratis komen kijken. Met ‘Teutenhof Lacht’ op 13 februari gaan de Liller Meulewiekers ook de oudere Lillenaren laten meegenieten van het carnaval. Er wordt een echte carnavalszitting gehouden in het Teutenhof met diverse optredens. Prins Jan III en nar Marley hopen veel carnavalisten te verwelkomen tijdens deze dagen. 

Foto Ben Ieven