Carnaval in Buul op een rijtje

BUDEL – Carnaval 2024 staat nu echt voor de deur. Alle vooraffeestjes zijn zo goed als allemaal geweest en de burger staat er klaar voor om de sleutels over te dragen aan de Hoogheden. Wat staat er allemaal op het programma in Buul tijdens de carnavalsdagen. Natuurlijk zijn er allerlei activiteiten op verschillende plaatsen of persoonlijke initiatieven. Voor alle carnavalsvierders die willen aansluiten bij de activiteiten van cv Buulder Buk is dit het programma vanaf de Sleuteloverdracht die op donderdag 8 februari zal plaatsvinden bij ks De Heiknuuters in Budel-Dorplein.

Vrijdag 9 februari krijgen de basisscholen in Budel bezoek van Prins Tommy I, Prinses Resy, Jeugdprins Duuk en Jeugdprinses Julia en hun gevolg. Op zaterdag 10 februari begint de dag met het leggen van de bodem voor de komende dagen tijdens het Carnavalsontbijt in De Bonte Os (opgave vooraf noodzakelijk). De middag staat geheel in het teken van de Jeugdoptocht die om 14.11 uur zal vertrekken. Op de zondag en de maandag kun je leden van cv Buulder Buk en de hoogheden zomaar op andere plekken zien opduiken. Dinsdag wordt carnaval in Buul traditioneel afgesloten met De Grote Optocht die om 13.30 uur vertrekt. Na de prijsuitreiking in Partycentrum Proost komen de hoogheden om 24.00 uur naar buiten. Want dan zal de Bok klaarstaan voor de Bokverbranding als slotceremonie voor Carnaval 2024 in Buul. 

Foto Michel Achten