Ledûb dames 1 toont veerkracht en wint met 3-0 van US dames 1!

BUDEL – Afgelopen zaterdag, 3 februari, was het tijd voor de volgende competitiewedstrijd tegen US dames 1. Het nipte verlies van afgelopen week heeft ons op scherp gezet om de punten deze week in Budel te houden. Een goede trainingsweek en een tegenstander van groot formaat, zowel letterlijk als figuurlijk, waren dan ook een voorbode voor een mooie wedstrijd. Na een voorbespreking waarin Daielle een duidelijk overzicht gaf van wat ons te doen stond en Jan die zijn tekenkunsten uit de kast haalde, klonk om 19:00 uur het eerste fluitsignaal. Onze mini van de week, Lise, opende de wedstrijd met een mooie rally en hiermee was de toon van de wedstrijd gezet.

Door Amy van Diepen

Dat we er deze wedstrijd geen gras over lieten groeien was vanaf het eerste punt duidelijk. Onze servicedruk was aan en de nodige aces werden geserveerd. Op een stand van 7-2 was het US dat genoodzaakt was om een time-out te nemen. Hiervan werden we niet van de wijs gebracht en de opgebouwde voorsprong konden we vasthouden en zelfs uitbouwen. Onze buitenaanvallers, Julia en Simone, wisten veelvuldig de kansen af te maken door harde klappen af te wisselen met ballen via het blok. Daarnaast was Ellis ook weer goed op dreef op de dia. Dit resulteerde in een ruime 25-15 winst in de eerste set.

Het plan voor de tweede set was duidelijk: servicedruk leveren en de overtuiging vasthouden. De vliegende start van de eerste set kon niet worden herhaald. Kleine foutjes slopen erin waardoor we tot een stand van 16-19 telkens 2 à 3 punten achter stonden. Pien kwam in het veld en bewees meteen haar waarde door het eerste punt van de bigpoints binnen te slaan. Op een stand van 22-22 kwam Lynn aan service en mede dankzij de druk die zij hiermee oplegde aan Amsterdamse kant kon deze set ‘makkelijk’ worden uitgespeeld. 25-22 winst en daarmee een 2-0 voorsprong.

De derde, altijd belangrijke, set. We wisten dat het noodzakelijk was om nu door te drukken en US niet in hun spel te laten komen. Tot een stand van 7-7 ging het gelijk op, daarna liepen we snel tegen een achterstand aan die opliep tot 11-17. Menig supporter zal weten dat het een flinke uitdaging is om dit te kunnen ombuigen. Niets was minder waar. Op de service van Amy en het goede verdedigende werk van Daielle die met uiterste inspanningen ervoor zorgde dat de ballen niet aan de grond kwamen aan Budelse kant kwamen we terug in de wedstrijd. Op een stand van 19-20 was de achterstand teruggebracht tot nog maar 1 punt. Bij een stand van 22-22 kwam Linnis aan service en zij zorgde voor de nodige problemen in de passlijn van US. Hierdoor konden wij in de rally komen en wist Julia de ene na de andere bal in te knallen. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist door een foutservice van US en dus de 25-23 op het scorebord.

Hiermee was de 3-0 overwinning een feit! Al met al een belangrijke overwinning tegen een directe concurrent om de strijd in de top 5.  Dit was een wedstrijd waarin we goed, overtuigend spel hebben laten zien en meermaals veerkracht hebben getoond. Aankomende twee weken kunnen we gaan genieten van de carnaval, waarna we de competitie hervatten met een thuiswedstrijd tegen Spaarnestad ds1. Tot die tijd gaan we hard trainen om ons niveau vast te houden al dan niet te verbeteren. We zien jullie graag om 19.00 uur in de Zuiderpoort op 24 februari! Tot dan!

Foto Jos Meusen