Ouwe opa Jan en jong prinsenpaar werden verrast op Bonte Avond Heiknuuters 

BUDEL-DORPLEIN – Het werd een avond vol humor maar ook met verrassingen, emotie en vooral veel voorpret voor de komende carnaval. De Heiknuuters hadden afgelopen vrijdag alles uit de kast getrokken om er een dijk van een Bonte Avond van te maken. Verrassingen voor de prins en prinses en voor de 83-jarige Jan Smits oftewel ‘’onze ouwe opa Jan”. En niet te vergeten een paar optredens met daarin veelvuldig woorden als skieten en skatje. De ‘Hellimonders’ waren weer goed vertegenwoordigd. 

Door Riny van Gerven

Prins Luuk en zijn prinses Hester wisten niet wat hen te wachten stond toen ze naast elkaar plaats mochten nemen op het podium. Maar… het werd fantastisch. Hesters broer Dion die als eerste op het podium kwam en in zingen uitbarstte, daarna vader Rob Coenegracht die zijn ‘kleine jongen’ toezong en Peter van dan Dungen die datzelfde deed voor zijn kleine meid. Nou ja, playbacken dan, maar het was welgemeend! 

En Jan Smits, 83 en nog overal bij betrokken. Hij werd niet alleen letterlijk in de bloemetjes gezet maar ook geeerd met een polonaise en het lied: Onze ouwe opa Jan, Ja die kan er wat van! Hij kreeg een staande ovatie van de hele tent.  

Dansschool Mickie Martens nam met twee hartstikke leuke optredens afscheid van Mickie. De meiden zullen in de toekomst zeker nog van zich laten horen en… zien natuurlijk. 

Uiteraard waren ook de Tri Jo’s weer van de partij deze keer met een scene uit de sportschool. Met name de cooling down was hun specialiteit en natuurlijk de uit volle borst gezongen liedjes. Onder andere een ode aan de bitterbal! 

En dan de tonpraters: 
Nulander Dirk Kouwenberg beet het spits af als Roodkapje. Dank zij zijn vrienden stond hij op zijn  vrijgezellenavond op het podium in Dorplein om maar liefst een kwartier ‘vol te lullen’ in de ton. Uiteraard waren ze op de Wallen in Amsterdam geweest en ook nog naar een poepiechic restaurant. Als je met een taai biefstukje de hele tent krom laat liggen van het lachen ben je een echte! Dat bewees deze veelvuldige kampioen wederom.  

Ook de Helmondse Skoepies weten hoe ze in Dorplein in de roos moet skieten. Met moeder de vrouw en schoonmoeder in de hoofdrol hadden ze voortdurend de lachers op hun hand. Voeg daar gezellige meezingers aan toe en het is topcarnaval! 

Iveke van Gerven weet hoe ze een zaal naar haar hand zet en maakte er met haar modderfiguur en ‘onze Sjaak’ een geweldige buut van. Zij zorgde nog even voor een extra rol van presentator Jacques van Haperen (niet onze Sjaak!) die vakkundig het publiek op mocht warmen.  

Alpinist Rob Bouwman (jawel, weer een Helmonder) die met zij sjerpa de K2 besteeg. Met geitenmelk drinken van een blindengeleidebok  (hoe kom je erop?!) was het getverderrie-gehalte in de tent niet van de lucht.  

Tijn van Oers ging als Tijn de Ruiter op pad met Britt Dekker en kwam uiteindelijk terecht bij wie anders dan Ankie van Grunsven. Geen paard dat harder kan hinniken dan hij. 

En het slotnummer was voor wie anders dan de mannen van We Mele! Zij zetten met hun glitterpakken en meezingers de toon voor de afterparty en natuurlijk voor het komende carnaval in de Heiknuutertent in Dorplein.