Pelt A middenmoter na zege op Baclo Lommel  

PELT – Het eerste herenteam van basketbalclub BBC Pelt heeft zondag een prima overwinning geboekt. In sportcentrum De Soeverein in Lommel werd met ruime cijfers gewonnen van topper Baclo Lommel. De flink gehavende Lommelnaren, die de tweede plaats op de ranglijst stevig bezetten, werden op een 44-61 nederlaag getrakteerd. Door de zege steeg het vaandelteam van Pelt naar de zesde plaats.

De beslissing viel pas in het vierde kwart, dat met 8-20 werd gewonnen. Mede door scores van Mike Willekes (24 punten) en Giel Hendriks (11) werd de overwinning door de bezoekers veiliggesteld.

Eerder op de ochtend hadden de recreanten van Pelt het goede voorbeeld gegeven door met 47-61 van Baclo R te winnen. Het was helemaal een goed weekend voor BBC Pelt, want het U12-team (gemengd) won met 41-48 de uitwedstrijd tegen KBBC Miners Beringen.

Op zaterdag 10 februari staan in de sporthal van Campus VOX in Pelt enkel jeugdwedstrijden op het programma: BBC U10 A (gemengd) – BC Maasmechelen U10 D (aanvang: 09.00 uur), BBC Pelt U12 A (gemengd) –  BC Maasmechelen U12 D (11.00 uur) en BBC Pelt U16 (jongens) – Hasselt BT B (13.30 uur). Het herenteam Pelt A speelt op zondag 18 februari thuis tegen Orly Hasselt (11.00 uur).