‘Through the Grapevine’ in CC Palethe 

PELT – Op vrijdag 16 februari om 20.30 uur staat de voorstelling ‘Through the Grapevine’ op het programma bij CC Palethe in Pelt.  ‘Through the grapevine’ is een eigenzinnige pas de deux tussen twee mannen. Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen hun lichamen, ontdaan van elke franje.

Ze zijn getraind maar zeker niet perfect en proberen ook niet te overtuigen met virtuoze bewegingen. Gaandeweg botsen hun atletische lichamen op fysieke grenzen. Door de bewegingen ontdekken ze zelf de sterktes en zwaktes van hun eigen specifieke lichaamsbouw.

De choreografie speelt met deze verschillende proporties en fysieke kracht. De performers zoeken met veel inspanning en concentratie samen naar balans, evenwicht en harmonie zonder daarbij ook humor te schuwen. Ze dagen elkaar uit en helpen elkaar, ze leiden afwisselend de dans. Door een ononderbroken wederzijds contact ontspint de verwevenheid tussen aanraken en aangeraakt worden zich als de basismelodie van de voorstelling. Deze voorstelling is geselecteerd door de vakjury voor het Theaterfestival 2023

Meer info en tickets via www.palethe.be CC Palethe is gelegen aan de Jeugdlaan 2 in Pelt. 

Fotocredit: Bart Grietens