Zilver voor Niëlle op Austria Open

REGIO – Zaterdag 3 februari werden in Innsbruck de Open Oostenrijkse Taekwondo Kampioenschappen georganiseerd. Dit internationaal kampioenschap kent een mondiale deelname van veel sterke landenteams. Ook dit keer zorgden 1300 sporters voor een kwalitatief goed wedstrijdniveau. Een en ander ook omdat dit het 1e kampioenschap van dit seizoen is en wordt ingezet als voorbereiding voor de Olympische Spelen. 

Voor Niëlle Vroegh, van sportvereniging KoryoSports, was dit haar 1e deelname als junior (15-17 jaar) op een internationaal kampioenschap. Om in de finale te komen moest ze 3 wedstrijden winnen. Als 14-jarige is Niëlle voorlopig op de komende kampioenschappen een van de jongste sportsters. Niëlle wist als nieuwkomer meteen weer een podiumplaats te behalen. Na 4 wedstrijden kon Niëlle een zilveren plak in haar bagage stoppen. 

In de eerste 3 wedstrijden wist Niëlle vrij gemakkelijk een overwinning te behalen. 

• De eerste wedstrijd won Niëlle van Duitsland in 2 van de 3 ronden door een point gap en winst.

• De 2e wedstrijd, winst in 2 ronden op Servië. Deze sportster stond als 1e gerankt in de poule en als 17-jarige met een sterke ervaring, maar had geen kans tegen Niëlle.

• De 3e wedstrijd winst in, eveneens 2 ronden, op Groot-Brittannië.   

• De 4e wedstrijd, finalepartij, was tegen Kroatië. Deze wist het aanvalspatroon van Niëlle dusdanig te verstoren zodat ze deze partij in haar voordeel eindigde. 

Voor Niëlle was dit kampioenschap een mooie opsteker voor het komende seizoen om een beeld te krijgen van haar mogelijkheden in deze nieuwe categorie.