Carnaval: hele week feest in Pelt

PELT – De vier Peltse carnavalsverenigingen en dienstencentrum Sint-Oda pakken uit met een eigen stoet en/of bal. De straten en pleinen beloven weer vol te stromen met kleurrijke feestvierders. Carnaval valt dit jaar extra vroeg in de gemeente Pelt. De feestelijkheden beginnen al op vrijdag 9 februari bij de optochten van de lagere scholen.

Het volledige feestprogramma ziet er als volgt uit:

Carnavalsstoet van CV De Meulewiekers op zaterdag 10 februari om 14.11 uur in de straten van Sint-Huibrechts-Lille. In de avond vindt een carnavalsbal plaats op het Dorpsplein. Verkeer in de gehele dorpskern zal verhinderd zijn tijdens de optocht. Van 7 tot en met 11 februari worden verkeersmaatregelen getroffen in en rondom de dorpskern.

Zie in bijlage het plannetje met het parcours en het tijdelijk verkeersreglement.

Verkleedbal van CV De Rare Vogels (Grote Heide) op zaterdag 10 februari om 20.11 uur in OC Zaal Pax.

Lichtstoet van De Gezellen van Taxandria op 11 februari om 19.33 uur in de straten van Neerpelt Centrum. Na afloop vindt een carnavalsbal plaats op het Marktplein. Van 8 tot en met 12 februari zullen verkeersmaatregelen worden getroffen in Neerpelt Centrum. Tijdens de optocht zal in een groot deel van Neerpelt Centrum – inclusief de stationsomgeving – het verkeer verhinderd zijn.

Zie in bijlage het plannetje met het parcours en het tijdelijk verkeersreglement.

Kindercarnaval, ook van De Gezellen van Taxandria, op 12 februari om 13.30 uur in OC De Kentings.

Carnavalsstoet van Sint-Oda op dinsdag 13 februari om 13 uur in de omgeving van het dienstencentrum.

Zie in bijlage het plannetje met het parcours.

Carnavalsstoet van CV De Zwiebertjes op zondag 18 februari om 13.33 uur in de straten van Overpelt Centrum. Na afloop zal een carnavalsbal plaatsvinden op de Oude Markt. Tussen 16 en 19 februari zullen er verkeersmaatregelen geroffen worden op verschillende plekken in de dorpskern van Overpelt Centrum.

Zie in bijlage het plannetje met het parcours en het tijdelijk verkeersreglement.

Alle verkeersmaatregelen zullen tijdig kenbaar worden gemaakt via verkeersborden op de desbetreffende locaties. De reglementering heeft enkel betrekking op gemeentewegen.

Er zijn nog veel meer carnavalsevenementen. Voor meer informatie over de carnavalsprogramma’s raadpleeg je best de facebookpagina’s en websites van de organisatoren:

www.facebook.com/GezellenNerpelt/
www.facebook.com/LillerMeulewiekers/
www.facebook.com/Zwiebertjes/
www.facebook.com/cvderarevogelsgroteheide/
www.facebook.com/sintoda.be