Elf jaar grote inzet voor Buulder Buk

BUDEL – Zonder de bijdrage van actieve leden, vrijwilligers en medewerkers kan het verenigingsleven niets. Dat blijkt nog eens extra nu deze komende week weer overal carnaval gevierd gaat worden. Zonder al deze mensen voor en achter de schermen zou carnaval in Buul simpelweg niet gevierd kunnen worden. Soms krijgen we als vereniging ook de kans om deze inzet te belonen met een onderscheiding van cv Buulder Buk voor 11 jaar, 22 jaar, 33 jaar of soms wel langere inzet in een veelvoud van 11 jaar. Op vrijdag 26 januari mochten we weer twee van deze kanjers in het spotlicht zetten. In december 2012 werd dit koppel gepresenteerd als het Prinsenpaar voor 2013. Het ging dus over niemand minder dan Jack en Ingrid Hendriks. Beiden zijn van huis uit al jong besmet met het carnavalsvirus en hadden als echte carnavalsvierders al ruim hun sporen verdiend. Het bleef niet bij het ene jaar als Prinsenpaar voor cv Buulder Buk. Beiden traden toe tot de Raad van Elf en maken zich sindsdien zeer verdienstelijk in tal van commissies. En zeker niet alleen in kostuum met onder andere steek en veren voor de schermen. Ook achter de schermen zijn beiden nog altijd superactief voor de club. Zo heeft hij onlangs nog een dringend probleem aan de Jeugdprinsenwagen weten op te lossen. Op dit moment is Jack samen met zijn collega Joost actief als Vorst voor de Buulder Buk en dus vaak op pad met het Prinsenpaar en hun adjudanten. Verder is hij naast een actief en betrokken bestuurslid ook nog lid van de Prinsencommissie, commissie bals en recepties en zet zich in voor de Buulse Zittingen. Ingrid is actief in de begeleiding van het jeugdprinsenpaar en de ouders van de jeugdige hoogheden. Bovendien zijn beiden altijd wel de gangmakers bij de Raad van Elf die beiden hun verantwoordelijkheid nemen. En bij elkaar nu alweer voor het elfde jaar. Reden dus om beiden de onderscheiding voor 11 jaar Buulder Buk op te spelen.

En voor bewoners van de Cranendoncklaan is de kans redelijk aanwezig dat je op zaterdag voor carnaval nog even persoonlijk wordt bezocht door de Vorst van cv Buulder Buk als nog geen Buulderbukvlag aan de gevel hangt. 

Foto Michel Achten