Guido Belcanto en Roland in cc Palethe

PELT – Op vrijdag 2 februari waren twee fenomenen te gast in cc Palethe: Guido Belcanto (70) samen met de Belgische Bluesgitarist Roland Van Campenhout (80). Twee heren die zorgden voor een uitverkochte zaal, al had Belcanto waarschijnlijk ook alleen voor zoveel publiek kunnen zorgen. 

Door Ben Ieven  

Het woord werd hoofdzakelijk gedaan door Belcanto die zichzelf straties noemde. De show hette dan ook Les Stratiers de la chanson. Het doelde er op dat ze beiden in hun beginperiode als straatmuzikanten geleefd hadden. Ze hebben samen de setlist bepaald en die bestond uit een uiteenlopende schare van voornamelijk liedjes uit de tijd dat dansorkestjes nog de nodige covers uit de kast haalden. Liedjes zoals een smartlap van de Zangeres Zonder Naam, The drunken sailor van Ferre Grignard, Vous permettez monsieur? van Salvatore Adamo,…De fans zullen dit waarschijnlijk wel met plezier aanvaard hebben want opp het einde was er tot tweemaal toe een staande ovatie. Slechts enkele van de eigen Belcanto songs waren erbij. Toch was het opvallend dat Roland slechts een zeer kleine bijdrage aan het concert had te bieden. Zijn gitaarspel was er nog wel al was het vrij beperkt en jammer dat hij zijn volledige hoofd wegstak achter een veel te grote partituurhouder. Een groot deel van het publiek moest het stellen met uitzicht op zijn gitaar en zijn benen. Een bemerking van Belcanto hierover mocht hieraan helaas niets veranderen. De jaren hebben hem waarschijnlijk getekend maar hij heeft wel een rijkgevuld palmares door zijn vroegere samenwerking met onder andere Rory Gallagher, Arno, Wannes Van de Velde,  Admiral Freebee, enz…De drie begeleidende muzikanten van die avond deden uitstekend hun job. Dat waren Ad Cominotto op accordeon en piano, Jasper Hautekiet op contrabas en Jeroen Stevens op drums. 

Foto Sonja Sleurs