Harm, Budelse BN-er, haalt opnieuw de media

Mogelijk is het je ontgaan dat Harm, inwoner van onze gemeente, onlangs opnieuw de aandacht trok in enkele andere bladen dan ons “HAC-Weekblad”. In de column van Toine Heijmans (Volkskrant) is Harm nu en dan zelf aan het woord; in het artikel van Özkan Akyol in het “ED” wordt vooral de achtergrond belicht. 

In dit stukje wil ik je attenderen op een artikel van deze prominente journalisten met nieuws waarin onze spraakmakende Bekende Nederlander, Harm van Leuken, een directe of afgeleide rol speelt.  

In Toines column met de kop “in Budel”, beweert Harm o.m. dat Geert Wilders zijn beloften altijd nakomt. Vlg. Harm moet Geert daarvoor wel eerst de mensen zien te binden en lekker maken om zoveel mogelijk stemmen te winnen. Of je dat later waar kunt maken, is ook volgens Harm, iets anders. Dit geldt eveneens Geerts toezegging om het eigen zorgrisico te schrappen, want, meedoen in een kabinet is belangrijker dan een harde belofte. 

Vermeld wordt verder dat Harm, naast verkeersregelaar, ook gebiedscoördinator is voor de PVV  in Brabant; dat hij 35 mensen aanstuurt en zelfs klankbord is voor de PVV-partijtop. 

Over de PVV, de organisatie waarin Harm zo’n belangrijke rol speelt en de sterk hiermee betrokken BBB, maakt “Eus” in zijn artikel in het “ED” zeer duidelijk dat allerlei zaken die door hen het vooruitzicht zijn gesteld, niet waargemaakt kunnen worden. Aan het einde formuleert hij daarom de verwachting: “dat deze formatie nog wel even zal duren en dat daarna zal blijken dat de partijen er niet uit zullen komen”.  

Een kopie van de beide zeer interessante artikelen stuur ik u op verzoek graag toe. 

Frans Heesakkers, Maarheeze.