Schooiers in beide Buulse Optochten

BUDEL – Op 10 februari trekt vanaf 14.11 uur de Jeugdoptocht door Budel. Na de start vanuit de Europlaan trekt de stoet achter Mariënburght, Rubenslaan, Cranendoncklaan, Nieuwstraat via de Markt naar Dr. Ant. Mathijsenstraat met ontbinding ter hoogte van Partycentrum Proost. De Grote Buulse Optocht vertrekt dinsdag 13 februari om 13.30 uur bij de rotonde Maarheezerweg en gaat via Dr. Ant. Mathijsenstraat, Markt, Nieuwstraat, Cranendoncklaan en ontbindt zich vanaf de Rubenslaan. We hopen natuurlijk beide dagen op goed optochtweer en veel bezoekers die gratis komen kijken naar dit vermaak. Bij beide optochten zal er gecollecteerd worden. Hoewel sommige bezoekers dit als schooien beschouwen is het een harde noodzaak om de optochten op deze wijze mogelijk te blijven maken. Alle opbrengsten uit de collecte gaan voor 100 % rechtstreeks naar het prijzengeld voor de deelnemers! Zij maken deze optochten en het is een mooie blijk van waardering als cv Buulder Buk al deze deelnemers aan de optocht tegemoet kan komen in de gemaakte kosten met een mooie financiële bijdrage uit de prijzenpot. Ook voor deelnemers met name in de categorie Wagens en Groepen is het prijzengeld vaak nog niet toereikend om alle kosten te kunnen dragen. Als organiserende vereniging zijn we erg blij met toeschouwers die onze “schooiers” niet zomaar voorbij laten lopen. Bijdragen kan met een bijdrage in het collectezakje of de collectebus tijdens de optocht of met QR-code op het programmablaaike. Met dit kleine gebaar kunnen we de optocht in Budel op deze manier voor iedereen blijven organiseren. Nu alvast een digitale bijdrage doen kan ook via onze website op www.buulderbuk.nl

Foto Jos Meusen