25 Joar: Da verdeent un bluumke!

CRANENDONCK – 4 Eigenzinnige vrullie werden 30 jaar geleden door Fransje van Moorsel van de straat geplukt. Het was het begin van een hoop trammelant en vandaag de dag doen ze hun naam nog steeds eer aan. 

Trammelant is een zanggroep dat inmiddels bestaat uit 5 zangeressen met allemaal een passie voor muziek maar zeker ook voor een hoop lol! Het liefst zingen ze in het Buuls. En als de teksten dan geschreven zijn door Fransje in samenwerking met Bart Drent en Bart Janssen, dan rollen daar de mooiste liedjes uit. 

Een van zo’n prachtig liedje is het Muurbluumke dat dit jaar haar zilveren jubileum viert. Een van de liedjes die te horen waren op de Blèravonden, de Buulse Zittingen, tijdens 3 uurkes vuuraf in Eindhoven én niet te vergeten tijdens het Knotskrakers Festival in Den Bosch! Onder live begeleiding van de Bloasbuk en support van het prinsenpaar Prins Piet en Prinses Jeannie werden ze er maar liefst 2e!! Buul zette zich op de kaart en Trammelant, op de Knotskrakers CD! Deze is tijdens carnaval nog steeds te horen in heel Brabant! 

Grote voorbeelden zijn Elly en Maria, bekend als de Elmarizusjes. Het was dan ook een hele eer dat Trammelant tijdens de Buulse zittingen van 2018 hun Perdebloomer mocht zingen. Een lied dat ze naast hun eigen Muurbluumke en nieuw repertoire, met trots zullen zingen tijdens het Buuls Bal op 10 februari in de Wielerbaan. Voor het urst mej 5 knettergekke vrullie bestaande uit Lenie Wijlaars, Hilke Rooymans, Liesbeth van Moorsel, Liesbeth van der Kruijs en Monique Delamboy. Maar zeker nè vur ut lest! Zet de stuul mèr aon de kant want ut is nog ut hiel jaor door tiet vur Trammelant!