Lezing steenuilen

WEERT – Op dinsdag 13 februari is er in Natuur- en Milieu-Centrum De IJzeren Man een lezing over uilen. Deze lezing wordt gegeven door Geco Visscher, voorzitter van de Limburgse Kerk- en Steenuilenwerkgroep en Remco Drevijn, coördinator Steenuilenwerkgroep IVN Weert. 

Steenuilen zijn bijzondere vogels: niet alleen in de nacht actief, de geruisloze vlucht, hun typische uiterlijk en de zo kenmerkende baltskreten zijn fascinerend. Rondom Weert lijkt het met de steenuilen weer beter te gaan. Steenuilen verschillen van andere uilen, maar er zijn ook overeenkomsten. Zo kunnen uilen over het algemeen bijzonder goed zien. Welke aanpassingen steenuilen nog meer hebben om te kunnen jagen, waar ze op jagen, hoe je ze kan herkennen; dit wordt allemaal tijdens deze avond besproken. 

De broedbiologie, het belang van goede biotopen en de gevaren waar onze steenuilen mee moeten ‘dealen’ worden eveneens besproken. Een paar praktische zaken zoals het inventariseren en de populatie rondom Weert zullen daarbij zeker niet ontbreken.

Natuur- en Milieu-Centrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg. De lezing begint om 19.30 uur. De toegang bedraagt 2€ inclusief een koffie of thee.