Spaghetti eten voor Kom op tegen Kanker 

SINT-HUIBRECHTS-LILLE – Het Ladies Cycling Team uit Sint-Huibrechts-Lille heeft vorige zondag een spaghetti-dag georganiseerd voor meer dan 600 sympathisanten. Bedoeling was om geld in te zamelen voor het fietsevenement dat op 11 mei in Pelt georganiseerd wordt ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. De trotse gemeente Pelt wordt op die dag een van de vier ‘middagsteden’ van de 1.000 km. Een middagstad wordt dan een baken van sfeer waar alle renners warm worden onthaald en uitgewuifd. De 1.000 km wordt elk van de vier dagen telkens verspreid in acht ritten van 125 km. Elke ochtend fietsen de pelotons vanuit Mechelen naar een van de vier middagsteden. ’s Namiddag gaan ze dan weer fietsend terug naar Mechelen. Aan dit fietsevenement tijdens het Hemelvaartweekend doen diverse wielerteams mee waarbij 1 tot 8 fietsers samen 1.000 km fietsen. Om deel te mogen nemen aan dit evenement moet elk team 5.500 euro startgeld betalen. Dit geld gaat naar kankeronderzoek. Vorig jaar werd hiermee landelijk bijna 6 miljoen euro ingezameld. Welnu het Liller Ladies Cycling Team heeft zich vol enthousiasme geëngageerd om hieraan deel te nemen. Om dat startgeld bij elkaar te sprokkelen hebben ze in Ontmoetingscentrum Sint-Hubertus een succesvolle spaghetti-dag georganiseerd waar mensen zich voor konden inschrijven. Samen met een heel team van vrijwilligers werd gezorgd dat iedereen een lekker bord spaghetti met de nodige drankjes opgediend kreeg. Om voldoende eten te kunnen bieden werden zomaar even 40 kilo gehakt en 84 stokbroden ingekocht. Sponsors voor het eten waren Varesa Lommel en Lidl Pelt. KSA Roeland Lille zorgde voor het kookgerief en de vrijwillige ‘topchefs’ Marc en Marc voor het eten zelf. Mede dankzij nog een aantal sponsors kon het doel bereikt worden. Dat waren onder andere Westlands Bloemenhuis Neerpelt, Zeisner sauzen, VT Logistics Lommel, DTP-Service Neerpelt, Carwash Club Pelt en Carrefour Market Bocholt. De data van de middagsteden zijn als volgt: 9 mei Glabbeek, 10 mei Aalst, 11 mei Pelt en 12 mei Oostkamp. 

Door Ben Ieven