Al 55 jaar Nuenense inbreng in Buulse Optocht

BUDEL – Carnaval is een feest dat bol staat van tradities en jaarlijks terugkerende gebeurtenissen. Bij de Buulse Optocht die op dinsdag 13 februari door het centrum van Budel trekt is de deelname van Showkorps O&V uit Nuenen al 55 jaar een vaste opening van dit kijkspektakel. De letters O&V staat voor Oefening en volharding. Deze show- en marchingband heeft een internationale uitstraling en treedt vanuit het Brabantse Nuenen op in vele plaatsen in binnen- en buitenland. Op internationale Mars en Showwedstrijden wordt hun optreden meermaals bekroond met mooie prijzen. In 2021 behaalden ze de eerste prijs voor de show Africa tijdens de internationale Mars en Showwedstrijden in onze buurgemeente Hamont. In 2022 werden ze in de 2nd divisie show Wereldkampioen op het WMC in Kerkrade en dit jaar zijn ze tweede geworden tijdens het wereldkampioenschap in Rastede tijdens de Rasteder Musiktage in Duitsland.

In hun drukke jaarprogramma reserveren ze altijd de carnavalsdinsdag voor hun deelname aan de Buulse Optocht. En dit keer al voor de 55e keer. Ze gaan voorop in deze voor de regio unieke optocht met hoogstaand blaas- en slagwerk. Met een hun hoge showgehalte een waardige opening voor al het andere wat er allemaal nog komen gaat. Om 13.30 uur zullen zij zich na het startschot door het Prinsenpaar van cv Buulder Buk weer van hun beste kant laten zien en horen. Dus kom net als de muzikanten van O@V ook weer naar Budel en maak daar ook een jaarlijks terugkerende traditie van op de dinsdag met carnaval. Meer weten, kijk op www.buulderbuk.nl.

Foto Jos Meusen