Dinsdag naar Buul voor de Grote Optocht

BUDEL – Overal in den lande trekken de komende dagen de diverse optochten door de straten van menig carnavalsrijk. Dinsdag is de dag dat ook de Grote Optocht van Buul door de straten van het Budelse Bokkenriek gaat trekken. Een optocht die bij veel deelnemers en bezoekers hoog staat aangeschreven. Met maar liefst de deelname van 17 Grote Wagens, 6 Grote Groepen, 7 Kleine Groepen en daarbij nog een 11-tal individuele deelnemers een optocht die met recht Grote Optocht van Buul genoemd mag worden. Door de sportieve onderlinge strijd tussen alle deelnemers ligt het niveau van deze optocht al jarenlang erg hoog. Het winnen van een prestigieuze prijs ergens in een andere optocht tijdens eerdere carnavalsdagen is nog geen automatische voorsprong om voor de prijs van de Buulse Optocht in aanmerking te komen. ’t Gouwe Getje van cv. Buulder Buk is onder de wagenbouwers en de Groepen misschien wel de ultieme ‘prijs der prijzen’ te noemen. Daarnaast is er een prijs voor de deelnemer die het publiek het meeste laat lachen tijdens de optocht. De Geinbok voor deze meest ludieke deelnemer kan in elke categorie vallen. Voor alle deelnemers is het weer leuk als velen de weg op dinsdag naar deze optocht weten te vinden die om 13.30 uur vertrekt bij de rotonde Maarheezerweg – Dr. Ant. Mathijsenstraat en vervolgens dwars door het centrum van Budel zal trekken. Voor iedereen is de optocht gratis te bekijken. Er is cv Buulder Buk wel veel aan gelegen om de deelnemers aan de optocht te kunnen waarderen met een mooie financiële bijdrage uit de prijzenpot. Wij zijn erg blij met de bijdrage die bezoekers aan onze optocht ons al enige jaren geven via de collectanten die tijdens de optocht langs komen. Via QR-code kan ook digitaal worden bijgedragen. Als iedere optochtbezoeker 1€ zou bijdragen kunnen we de optocht in Budel op deze manier blijven organiseren. De opbrengsten uit de collecte gaan voor 100 % rechtstreeks naar het prijzengeld voor de deelnemers! Meer informatie of alvast een digitale bijdrage doen kan via onze website op www.buulderbuk.nl.
Tot dinsdag in Buul!

Foto Jos Meusen