Dringend hulp gezocht bij hulp in de tuinen van Cranendonck! 

CRANENDONCK – Wil je wel eens iets doen voor een ander? Ben je graag actief en buiten bezig? Zin in vrijwilligerswerk waarbij je je eigen tijd kunt indelen? Dan is werken in de tuin wellicht iets voor jou! De mensen waar je komt zijn iedere keer weer zeer dankbaar voor de hulp, want o.a. dankzij jou kunnen zij in hun eigen huis blijven wonen.

Steeds meer mensen in Cranendonck hebben niemand om zich heen om hen te helpen bij bepaalde klussen in en om het huis en zeker het onderhoud van de tuin is dan een probleem. De kinderen wonen ver weg of mensen hebben geen sociale contacten waarop ze hiervoor kunnen terugvallen. 

De Helpende Hand in Maarheeze, Schoot voor Elkaar in Budel-Schoot en de Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck biedt deze mensen de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding hun tuin te laten onderhouden. Het gaat hierbij dan wel om kleine tuinen, waar maximaal 2 uur werk is. 

Voor dit werk zijn deze groepen dringend op zoek naar vrijwilligers. Mensen kunnen dat voor langere tijd doen, dan wordt er ook een band opgebouwd met de klant. Maar er zijn ook mogelijkheden om dit heel incidenteel of tijdelijk te doen. Incidenteel zou kunnen zijn dat je zelf aangeeft dat je in een bepaalde week wel 2 uur tijd hebt om iemand te helpen. Tijdelijk zou kunnen zijn dat je alleen in het voor- of najaar tijd hebt, of alleen in vakanties. 

Herken je je in de situatie dat je wel af en toe eens tijd hebt, iets actief wil doen en iets voor een ander wil betekenen? Neem dan contact op met één van de groepen. Om mensen in Maarheeze te helpen met hun tuin kun je bellen naar De Helpende Hand, 06-30772024 en dan krijg je alle informatie.

Om hulp te bieden in Budel Schoot kun je bellen met de Sociaal Makelaar Mariëtte Claessens via 0031 6-82662179 en dan praat zij jou bij over de mogelijkheden.

Bel de Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck als je actief wil zijn in Budel, Soerendonk, Budel-Dorplein en/of Gastel via 0031 6-10208470 en Carrie van Hoef maakt een afspraak met je om alles uit te leggen.