Wijkrenovatie omgeving Ruiterstraat, Smele en Kerkbosstraat

HAMONT-ACHEL –  Je huis renoveren is goed voor de waarde van je woning, voor het milieu en vooral ook voor je portemonnee. Maatregelen om thuis energie te besparen betalen zich – zeker vandaag – heel snel terug. En als je in groep renoveert, met de hele wijk samen dus, kan dat onder gunstige voorwaarden én zonder zorgen. Daarom start de stad Hamont-Achel samen met Stebo, experts in renovatiebegeleiding, een derde wijkrenovatieproject op. 

“In Hamont-Achel willen we duurzaam investeren” legt schepen van Duurzaamheid Guy Joosten uit. “Hiervoor werd reeds een energiezorgplan opgesteld waarmee we onze eigen gebouwen onder handen nemen. Denk maar aan het vernieuwen en extra isoleren van daken, het plaatsen van zonnepanelen, het vernieuwen van verwarmingssystemen… Anderzijds willen we ook de bevolking stimuleren om maatregelen te nemen om energie te besparen. Daarom stappen we opnieuw in een wijkrenovatieproject met Stebo,” klinkt het. “Een bepaalde wijk kan dan rekenen op gratis vrijblijvende en onafhankelijke ondersteuning voor renovatieprojecten.”

Na reeds twee succesvolle wijkrenovatieprojecten in 2021 (Zandhaag, Hitsveld, Hooghaag, Klein Schuttersveld en Klein Hitsveld) en 2022 (Jeugdstraat en Rode Kruisstraat) zijn nu de bewoners van Smele, Korte Smele, Smettert, Korte Ruiterstraat, Ruiterstraat, Kerkbosstraat en Kleine Kerkbosstraat aan de beurt. Woon jij in een van deze straten? Dan ontving jij een uitnodiging voor de wijkdag. Op deze dag staat Stebo voor je klaar om je te informeren over grote en kleine renovatiewerken zoals dakwerken, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen… en krijg je vrijblijvend alle informatie over het wijkrenovatieproject. Het stadsbestuur voorziet een hapje en een drankje.  

Gratis vrijblijvende en onafhankelijke ondersteuning  
Wie deelneemt aan het wijkrenovatieproject krijgt van Stebo gratis begeleiding aan huis en onafhankelijk advies op maat over energiebesparende maatregelen. Rekening houdend met de financiële haalbaarheid. Daarnaast kijken ze samen met jou de offertes na en controleren ze voor jou de werken en de facturen. Ook bij de aanvraag van premies of het afsluiten van goedkope leningen springt Stebo bij. Meer weten? Kom dan zeker langs tijdens de wijkdag!  

Wijkdag 20 februari 2024  
·15.00 – 17.00 uur: pleintje op kruising Ruiterstraat en Smettert (vrije inloop) 
·19.00 uur: raadzaal stadhuis (inschrijven verplicht via www.hamont-achel.be/wijkdag of 011 51 05 22)  

Let wel: deze wijkdag is enkel voor bewoners van Smele, Smettert, Korte Ruiterstraat, Ruiterstraat (tot aan kruising Vloedstraat), Kerkbosstraat, en Kleine Kerkbosstraat. 

Woon- en energieloket  
Woon jij niet in de hiervoor genoemde straten, maar heb je wel renovatieplannen? Dan kan je met vragen rond premies, subsidies en fiscale voordelen terecht bij het Woonloket. Meer weten? Neem een kijkje op www.hamont-achel.be/woonloket.