OLAT wandeltocht zondag 18 februari vanuit Milheeze

MILHEEZE – Op zondag 18 februari organiseert Wandelsportvereniging OLAT een wandeltocht vanuit Zaal De Molen, Kerkeind 23, 5763 BA Milheeze.  Er kan gestart worden vanaf 08.00 uur. Je kunt kiezen uit 10-15-20-30 of 40 km wandelplezier. De route wordt uitgepijld en je krijgt een uitgebreide routebeschrijving mee. 

Een mooie gelegenheid om het carnaval eruit te wandelen.  De wandeling van vandaag leidt o.a. naar de Stippelberg, Bakelse Plassen en, afhankelijk van de afstand, naar de Aarlesche Peel, natuurgebied Groote Slink en enkele van de mooie landgoederen in deze regio, o.a. Bunthorst en De Krim. Dit alles staat garant voor een heerlijke winterse wandeldag. Pak dus snel je wandelschoenen en kom naar Milheeze! De wandelaars lopen het centrum van Milheeze uit en komen al snel in landelijk gebied. De route leidt in noodoostelijke richting naar buurtschap De Klef. In heel vroegere jaren was dit een keuternederzetting: plaggenhutten met daaromheen kleine stukjes land die door de keuterboeren ontgonnen werden. Ze zijn ontstaan in het midden van de negentiende eeuw doordat arme inwoners illegaal hutten op de heide bouwden en stukjes bouw- en grasland ontgonnen. In 1866 werd de grond door de gemeente Bakel aan de hutbewoners tegen een prijs van 30 gulden per hectare verkocht, meer dan de gebruikelijke prijs van woeste grond, maar aanzienlijk minder dan de prijs van landbouwgrond. Op den duur ontwikkelde de Klef zich tot een gewone buurtschap. Hierna komen we in het oostelijk deel van het natuurgebied Stippelberg waar de eerste splitsing is. De 10 km lopen over mooie paadjes door het westelijk gedeelte van Stippelberg. Ze sluiten bij de soeppost weer aan bij de andere afstanden. De overige afstanden wandelen nog wat verder en zien op afstand het landhuis van de familie Ledeboer. Bij het kantoor van Natuurmonumenten steken we de weg over en komen dan ook in het westelijk gedeelte van Stippelberg. Hier zien ze de witte tentdoeken van de grote koffiepost. Dat betekent even uitrusten met een lekker bekertje verse koffie en een koek. Een rustmomentje en dan weer verder, opnieuw genieten van de mooie natuur in dit gebied. Dan splitst de 15km af. Zij maken een doorsteek en sluiten verderop aan bij de overige afstanden.

Tja en waar brengt deze dag ons nog meer ….. dat kun je lezen in de volledige vooruitblik welk je hier kunt lezen: https://www.olat.nl/nieuws/vooruitblik-57e-winterserie-milheeze