Quinty Keijsers Nederlands kampioen Polsstokhoogspringen junioren 

REGIO –  Afgelopen weekend vond in Apeldoorn het Nederlands kampioenschap indoor-atletiek voor junioren plaats. Quinty, de Budelse atleet en lid van AV Weert, deed hieraan mee op het onderdeel polsstokhoog bij de meisjes U18. Ze was een van de favorieten om met de Nederlandse titel naar huis te gaan. Voor aanvang van de wedstrijd stond ze met een hoogte van 3,40 meter op een 2e plek op de Nederlandse ranglijst. Ze startte de wedstrijd op een hoogte van 3,20 meter, die ruim werd gehaald, ook de hoogte 3,30 meter en 3,40 meter waren geen probleem. Op 3,50 meter bleef Quinty samen met Sietske Elseman over, wat haar verzekerde van een tweede plek op dat moment.  Beiden sprongen af in de eerste poging. Quinty wist de zenuwen onder bedwang te houden en haalde de hoogte in haar tweede poging. 

In de spannende wedstrijd moest Quinty toezien of Sietske de 3,50 meter nog zou halen in haar tweede en derde poging, maar tot haar vreugde lukte dit niet en was ze zeker van haar Nederlandse titel. Met de Nederlandse titel op zak ging ze verder op een hoogte van 3,55 meter die ze in haar eerste poging met grote blijdschap haalde.  Hierna liet Quinty de lat op 3,60 meter leggen, die ze tot haar grote verbazing in de derde poging haalde. De volgende hoogte was 3,70 meter die nu nog net iets te hoog voor haar was. Deze is in de toekomst zeker haalbaar.  Quinty startte ruim een jaar geleden met het polsstokspringen. Vorig jaar behaalde ze een 7de plek op het NK indoor met een hoogte van 2,90 meter, afgelopen zomer behaalde ze een 2de plek buiten op het NK met 3,27 meter. Hiermee laat Quinty een gestage groei zien voor mooie prestaties in de toekomst.  Komend weekend mag Quinty mee doen bij de NK senioren waar ze weer een poging kan doen om de 3,70m te bedwingen!