Aloha in Het Huis van het Kind 

HAMONT-ACHEL – Vanaf dinsdag 20 februari 2024 kan je in het Huis van het Kind wekelijks terecht voor Aloha. Bij dit loket kan je terecht voor iedere vraag of zorg rond de ontwikkeling of een (vermoeden van een) beperking. 

Met Aloha slaan drie gespecialiseerde diensten – Wegwijs, vzw KIDS en Centrum Ganspoel  – de handen in elkaar om hun specifieke expertise tot bij jou te brengen. Ze beschikken over heel wat ervaring in het begeleiden van (het netwerk van) kinderen, jongeren en volwassenen met autisme, ontwikkelingsmoeilijkheden, moeilijkheden met de spraak- taalontwikkeling, een verstandelijke, motorische, visuele, auditieve of meervoudige beperking.  

Blijf niet met je vraag of zorg zitten
Ben jij bezorgd over het feit dat je kind nog steeds niet spreekt? Ben je op zoek naar tips om ervoor te zorgen dat je kind met autisme beter spreekt? Wil je weten hoe je de taalontwikkeling bij je kleuter kan stimuleren? Of vraag je je af of je kind recht heeft op een zorgtoeslag? Bij Aloha beluisteren ze iedere vraag of zorg rond ontwikkeling of een (vermoeden van een) beperking en reiken ze advies en laagdrempelige ondersteuning aan voor zowel familieleden als professionelen.  

Huis van het Kind
Voor de regio Noord-Limburg werd het Huis van het Kind Hamont-Achel voorgesteld als uitvalsbasis door Gezin Centraal. Het is een toegankelijke en mooie locatie en er komen verschillende diensten in samen zoals het consultatiebureau, buitenschoolse opvang, kinderopvang Gezinsbond… Voor inwoners van Hamont-Achel is het zeker een voordeel omdat zij voor andere diensten vaak een afstand moeten afleggen naar een andere gemeente.

Blijf dus niet met je zorg of vraag rond de ontwikkeling of een (vermoeden van een) beperking zitten. Aloha zoekt samen met jou naar de ondersteuning die bij je past. Elke dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur is er een medewerker aanwezig in het Huis van het Kind (Kloosterstraat 12, Hamont).