Jazz Café Maarheeze

MAARHEEZE – Op zondagmiddag 25 februari is  alweer de laatste editie van dit winterseizoen van Jazz Café Maarheeze. Na een succesvol optreden twee weken terug van Peter Willems en Johan de Haan is het nu de beurt aan een ander veelbelovend muzikaal duo.  Onder de naam Chimaera verwelkomen we pianist Willem Suilen (Venlo) en zangeres Renée Steenvoorden (Eindhoven). Renée en Willem ontmoetten elkaar op het conservatorium van Brussel. Hun muzikale klik en de gezamenlijke voorliefde voor lyrische melodieën brachten deze Limburgse Brusselaars samen. In september 2023 won Chimaera een prijs op de EU Jazz Young Talent Award. Ze hebben een gevarieerd repertoire samengesteld van hun favoriete muziek en eigen werk. Laat je verrassen door een samensmelting van lyrische melodieën, gevoelige teksten en ritmische virtuositeit.

Beide muzikanten hebben naast Chimaera nog andere muzikale projecten en stonden al op diverse internationale podia: Willem Suilen studeerde Jazz Piano aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Hij won in 2020 de Toots Thielemans Award en speelde onder andere in Bozar, Brussel. In hetzelfde jaar bracht hij zijn debuutalbum uit: The Antagonist- The Protagonist. Daarnaast bracht hij in 2023 zijn album Con Fine uit. Renée Steenvoorden studeerde Jazz Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Ze bracht in 2020 haar eerste album Songs from the garden uit met het vocale ensemble Wander. Daarnaast bracht ze in 2022 haar EP ‘A Place Called Home’ uit. Met verschillende projecten staat ze regelmatig op podia in binnen- en buitenland. Al eerder speelde ze op podia als De Roode Bioscoop in Amsterdam en het Midis Minimes Festival in Brussel. 

Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur. De entree is gratis en drankjes zijn voor eigen rekening. Het Muziekhuis ligt aan De Hoge Weg 10 te Maarheeze.  Aarzel niet om deel te nemen aan de jam session, er zijn instrumenten beschikbaar of neem je eigen instrument mee!

Foto Jazz Chimaera