Noorderhart Mariaziekenhuis behaalt glansrijke accreditatieverlenging van Qualicor

PELT – Noorderhart Mariaziekenhuis kondigt met trots aan dat het met glans de audit van Qualicor Europe (voorheen NIAZ) heeft doorlopen. Deze prestatie betekent dat de accreditatiestatus van het ziekenhuis met 5 jaar is verlengd. 

Hans Ramaekers, algemeen directeur Noorderhart: “Ondanks de uitdagingen van de COVID-periode heeft het ziekenhuis zijn kwaliteitswerking kunnen handhaven en versterken. Dit werd bevestigd door de zes auditoren van Qualicor tijdens de evaluatie afgelopen november. Ze werden verwelkomd in een warme en kwalitatieve omgeving, gekenmerkt door zijn huiselijke sfeer en open communicatie. De auditoren hebben enthousiast vastgesteld dat Noorderhart bruist van ambitie en talent en dat onze medewerkers zich met hart en ziel inzetten voor elkaar en voor onze patiënten.”  

Jeanneke van de Ven, kwaliteitscoördinator: “We erkennen dat dit slechts een mijlpaal is in ons voortdurende streven naar uitmuntendheid. Daarom zijn we nu al bezig met de voorbereidingen voor de volgende sequentiële audit in juni 2025. Als organisatie rusten we niet op onze lauweren en blijven we ons inzetten om de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid te handhaven en te verbeteren.” 

Vandaag wordt de accreditatieverlenging gevierd met alle medewerkers die door de directie worden getrakteerd op friet.