D1 en D2 winnen, D1 blijft ongeslagen

PELT – Zaterdag nam het eerste damesteam van handbal Sporting Pelt (D1) het op tegen Waterloo, dat na het verlies tegen Flémalle de laatste plaats overnam. Charlotte, Jolien en Nathalie ontbraken, maar de Peltse dames namen een vliegende start. De verdediging liet amper gaten vallen. De overige kansen werden door Aitana uit het doel gehouden. Zo speelden we in het eerste kwart aan een verschroeiend tempo, en kwam er bijna geen normaal handbalspel aan te pas. Tegenaanval na tegenaanval  werd doorgezet, zo werden er veel meters gemaakt door Hanne en Sarah. Dankzij een snelle opzet hoefde de aanval nooit lang te duren, want ook Dorien en Rune verrasten de tegenspeelsters. Waterloo kreeg pas na een kwartier spelen een doelpunt op het scorebord:  11-1. Sporting bleef handballen met dezelfde intensiteit tot aan het fluitsignaal. Zo gingen ze de rust in met een opmerkelijke voorsprong. Ruststand: 20-3.

Na de pauze stond Joyce tussen de palen. Ze maakte bijna elke doelpoging van de tegenpartij onschadelijk. Gitte scoorde via enkele plaatsballen uit stilstand, Tine verschalkte de Waalse keepster vanop rechterhoek en Iris vond de netten vanop de cirkel. Ook Edita was de tegenpartij te snel af en verzilverde meerdere snelle counters. Elke Peltse veldspeelster verdiende zo een plekje op het scoreblad. Waterloo bleef inzet tonen, maar kwam moeilijk tot scoren. Bovendien moest de tegenpartij nog een rode kaart slikken. Na 56 minuten werd onze eerste 30-puntenkloof ooit een feit: 36-6. Een 40ste goal zat er net niet in. Eindstand: 39-6. Voorzitter Willy overhandigde de chocolade fles aan Joyce, Woman Of The Match!

D2 – Roeselare
Zaterdag 17 februari speelde de Ligadames tegen nieuwkomer Roeselare. Het beloofde een stevige wedstrijd te worden. Vorig jaar tijdens de Beker van België keerden de Peltse dames met 0 punten naar huis. De wedstrijd begon wat moeizaam, Roeselare speelde voor het eerst met een harsbal en dit zorgde voor enkele slordige acties. Desondanks scoorde Roeselare stevig op tegenaanval. In aanval speelden dames 2 vlot samen, maar de afwerking kon stukken beter. Enkele ballen tegen de verdedigers of ver langs het kader. Ook stond Sporting minder sterk dan anders in de verdediging, waardoor ze met een kleine achterstand de eerste helft afsloten: 15-11, de tweede helft moest duidelijk beter! Joyce begon sterk aan de tweede helft en haalde enkele mooie ballen uit het doel. De verdediging stapte hoger uit, de tegenaanvallen van Roeselare verliepen minder vlot en in aanval kon er vanop rechterhoek enkele keren vlot gescoord worden. Penalty’s werden door Maren en Janne zorgvuldig in de hoeken gezet, terwijl Julie in de laatste 15 minuten de ballen uit het doel hield. Ondanks de mindere eerste helft werd de wedstrijd afgesloten met meer pit en een mooi samenspel. Eindstand: 17-20!