Dagboek van een gek – Verteltheater René Zeebregts

BUDEL-DORPLEIN – Ontdek de waanzinnige wereld van “Dagboek van een Gek” op 24 februari in het Cantinetheater en laat je meevoeren door het meesterwerk van Nikolaj Gogol, gebracht met passie en humor.

De voorstelling neemt je mee in de absurde gedachtenwereld van hoofdpersoon Poprisjtsjin, een kantoorklerk die langzaam maar zeker zijn grip op de realiteit verliest. Het is een rollercoaster van emoties, van lachen tot nadenken, die je niet wilt missen.

Het dagboek verhaalt over een kleine ambtenaar, die niet is opgewassen tegen het leven. Hij loopt helemaal vast in de wondere wereld van de liefde en de macht. Zijn eerzucht en de wens om carrière te maken luiden zijn ondergang in. Wanneer hij in het gekkenhuis stokslagen krijgt, denkt Aksenti dat het een ritueel betreft dat bij zijn kroning tot de koning van Spanje hoort. Hij zit vast in een conflict met de samenleving en delft het onderspit. Deze dramatische ontwikkeling is doorspekt met absurde humor; daarin was Gogol zijn tijd ver vooruit.

Dagboek van een gek’ is een novelle geschreven door Nikolaj Gogol (1835) dat bewerkt is tot een toneelvoorstelling door Jan Adriaans (regisseur) en René Zeebregts. Deze solovoorstelling wordt van live muziek voorzien accordeonist Wim Ruis.

24 februari Zaal open 20:00 Aanvang 20:30. Cantinetheater Hoofdstraat 80 Budel Dorplein www.cantinetheater.nl