Heren BBC Pelt niet opgewassen tegen Orly Hasselt

Na de verrassende overwinning eerder deze maand op Baclo Lommel A, verging het het eerste herenteam van BBC Pelt zondag op eigen veld minder goed tegen Orly Hasselt A. Er werd met ruime cijfers verloren.

PELT – De thuisploeg schoot nochtans uitstekend uit de startblokken en kwam op een 10-2 voorsprong. Daarna kwam de klad erin. Orly kwam snel langszij en sloot het eerste bedrijf af met een score van 14 tegen 17.

In het tweede kwart had Pelt grote moeite om in het spoor van de Hasseltenaren te blijven. Er werd amper gescoord door de thuisploeg, terwijl de bezoekers er in aanvallend opzicht juist een schepje bovenop deden (7-22). Hierdoor keek Pelt bij rust aan tegen een achterstand van 21-39. 

Na de pauze hielden beide teams elkaar in evenwicht (16-14 en 14-13), waardoor er een eindstand van 51-66 op het scoreboard verscheen. Giel Hendriks noteerde voor Pelt 17 punten, Mike Willekens 11.

Na de verliespartij tegen de nummer vier van de ranglijst blijft het Peltse vaandelteam steken op een plek onderaan in de middenmoot. Maar de onderlinge verschillen zijn klein. De achterstand op de nummer vijf, Cosmo Genk, bedraagt slechts twee punten.

Bij de jeugd was er zaterdag een ruime overwinning voor BBC Pelt U14 A. Het team won met 75-45 van KBBC Miners Beringen U14 B. 

Het herenteam Pelt A speelt vrijdag om 21.00 uur in de sporthal van Campus VOX in Pelt tegen BBC Croonen Lommel D. Op zaterdag is het de beurt aan de jeugd en heren recreanten. Programma: BBC U12 A (gemengd) – BBC Croonen Lommel U12 D (aanvang: 11.00 uur), BBC Pelt U14 A (gemengd) – BC Maasmechelen U14 C (13.30 uur) en BBC Pelt U16 (jongens) – Hades Kiewit BBC U16 B (15.30 uur). Om 18.00 uur treedt het herenteam Pelt R aan tegen medekoploper KBBC Miners Beringen.