Fenne Peeters Nederlands en Belgisch Kampioen Judo

HAMONT – Afgelopen weekend is Fenne Peeters uit Hamont-Achel zowel Nederlands als Belgisch kampioen judo geworden. Zaterdag was in Den Haag het Nederlandse kampioenschap judo voor de jeugd onder 18 jaar. Fenne Peeters had zich twee weken eerder op het Zuid Nederlandse kampioenschap geplaatst door daar de titel te pakken. In Den Haag stond Fenne op scherp en wist alle vier de wedstrijden met ippon (vol punt) te winnen. Ze pakte zo de titel en zal ze bevorderd worden tot zwarte band (1e dan) judo. 

Op zondag was het BK judo U18  in Herstal. Fenne Peeters die een dubbele nationaliteit heeft, kan aan beide kampioenschappen meedoen. Voor het Belgisch kampioenschap had Fenne zich geplaatst door kampioen te worden op het Vlaams Kampioenschap een week eerder. Fenne won ook ditmaal drie keer met met ippon en pakte zo ook de Belgische titel. Een uniek moment en super prestatie om twee Nationale titels te behalen en dan ook nog in een weekend!

Foto Fenne behaalde 2 Nationale titels in 1 weekend