Record voor Quinty Keijsers bij NK polsstokhoogspringen voor senioren 

REGIO – Afgelopen weekend vond het Nederlands kampioenschap indoor atletiek senioren plaats in Apeldoorn.  Na het succesvolle optreden bij de NK voor junioren vorige week, waar Quinty eerste werd met een sprong van 3.60m bij het polsstokhoogspringen, mocht ze nu strijden tegen de senioren. De sfeer was goed in een uitverkochte stadion met allemaal mensen die Femke Bol kwamen aanmoedigen en haar een wereldrecord zagen lopen op de 400m.  Quinty wist toch boven zichzelf uit te stijgen, ondanks een matige voorbereiding vanwege een verkoudheid. De wedstrijd startte voor Quinty op 3.20 m. Daarna volgden 3.35 m, 3.50 m en 3.60 m die ze allemaal in haar eerste poging haalde. Hierna ging de lat naar een pr hoogte van 3.70 m. Gedragen door de geweldige sfeer in het stadion haalde Quinty deze hoogte in haar tweede poging. Deze mooie prestatie leverde haar een 7e plek op in de einduitslag. Met de hoogte van 3.70 m komt ook de limiet voor de Europese kampioenschappen junioren in zicht, die staat op een hoogte van 3.85 m. 

Het Europees kampioenschap junioren vindt deze zomer plaats in Slowakije.