RTV Horizon lanceert opleidingsplek voor jonge mediatalenten

REGIO – RTV Horizon opent de deuren voor jonge talenten die media wel zien zitten. En wel door de lancering van het Horizon MediaLab, voor jongeren die iets willen in de (lokale) mediawereld.  Het Horizon Medialab is een plek waar jonge creatievelingen kunnen kennismaken met de ins en outs van video, tekst, audio, en nog veel meer.

Binnenkort start een breed introductieprogramma. In zes sessies van een dagdeel krijgen de jongeren een inkijk in de vele aspecten van de omroepwereld. Denk aan workshops over journalistieke basics, cameraskills, presentatietechnieken, en interviewvaardigheden. Tijdens de sessies gaan de jongeren natuurlijk ook zelf aan de slag, met professionele apparatuur. Ook maken excursies onderdeel uit van het programma. De deelnemers worden tijdens het programma individueel gecoached door ervaren medewerkers en zij kunnen hun ervaringen ook delen met de andere deelnemers.

Maar het houdt niet op bij de introductietraining! Het Horizon Media Lab biedt de jongeren ook de kans om verder door te groeien. Daarbij kunnen, vanuit het Horizon Media Lab, opleidingen worden gevolgd bij de NLPO. De jonge talenten van het Horizon Media Lab kunnen hun skills verder ontwikkelen en stappen zetten in de media-wereld, te beginnen bij lokale activiteiten.

Voor sommigen wordt hierdoor een basis geboden om een leuke hobby uit te oefenen, maar het Horizon Media Lab belooft ook een springplank te zijn voor jonge mediatalenten, die hogere ambities hebben. Verschillende ex-Horizonners zijn nu actief als technicus bij Omroep Brabant, DJ bij 538, voice-over van commercials, als podcastmaker en meer. 

Geïnteresseerd om in korte tijd alle aspecten van de media eens te ervaren? Meld je dan aan voor de introductietraining van het Horizon MediaLab! Voor meer informatie en aanmeldingen, check: HorizonMediaLab.nl.