Voorstelling Wolf Wolf: Voorjaarsontwaken

PELT – Op vrijdag 1 maart om 20.30 uur staat de voorstelling ‘Voorjaarsontwaken’ van theatercollectief Wolf Wolf op het programma bij CC Palethe in Pelt. 

‘Voorjaarsontwaken’ speelt zich af in het schemergebied tussen kind en volwassene, buiten de schooluren, op de repetitie. Binnen de muren van een schooltoneel steken fictie en realiteit elkaar aan en repeteert een groep jongeren voor het leven. Ze ontdekken de wereld, elkaar, zichzelf en de daarbij horende driften en perikelen. En dit terwijl hun lichaam hen overwoekert en sneller groeit dan hun hoofd kan bijhouden. Grenzen worden even snel getrokken als onduidelijk gemaakt.

Wat verwarrend voelt, kwetst net zo goed als dat het zalft. Zeker wanneer keuzes over je eigen lichaam door anderen bepaald worden. Zeker wanneer lang niet alles bespreekbaar is. Zeker wanneer je niet goed bent in je beter voelen. Zeker wanneer alles nog kan veranderen. En zeker wanneer het allemaal maar theater is.

Voor haar tweede productie gaat het jonge theatercollectief Wolf Wolf opnieuw een gevecht aan met de geschiedenis: zowel in tekst als in muziek en vormgeving. In hun vizier hebben ze nu het stuk ‘Voorjaarsontwaken’, origineel geschreven door Frank Wedekind in 1891.

CC Palethe is gelegen aan de Jeugdlaan 2 in Pelt. Meer info en tickets op www.palethe.be 

Foto Lieselot Siddiki