Repair Cafe: geef je spullen een tweede leven

HAMONT-ACHEL – Heb jij een defect apparaat, beschadigde kledij of kan je fiets wel een opknapbeurt gebruiken? Kom dan op vrijdag 15 maart naar het Repair Café. Deskundige vrijwilligers staan voor je klaar om je defecte apparaten nieuw leven in te blazen, je kleding of juwelen op te frissen of je fiets klaar te stomen voor aankomende lente. 

Het Repair Café vindt plaats op vrijdag 15 maart van 18.00 tot 21.00 uur in het Michielshof, Achel. Het herstellen van jouw elektrische apparaten, kledij, parelkransen, tuingereedschap, fiets… is volledig gratis. Enkel als er extra onderdelen nodig zijn, moet je deze betalen. 

Weggeefwinkel en zadenbib
Tijdens het Repair Café wordt er in samenwerking met de weggeefwinkel een weggeefhoek ingericht. Hier kan je speelgoed, kledij, servies, keukengerei en andere zaken die je niet meer gebruikt overhandigen. Zo krijgen je spullen een tweede leven en kunnen ze door anderen opnieuw gebruikt worden. 

Ook de zadenbib sluit aan. In de zadenbib kan je zelf geoogste zaden binnenbrengen en meenemen. Je vindt er zaden van eetbare planten, sierplanten, bloemen, kruiden, vergeten groenten… Varieer in je tuin en op je bord en maak een ander blij door jouw teveel aan zaden naar de zadenbib te brengen. 

Schenk je kinderfiets aan de fietsbieb
Heb jij een kinderfiets in je garage staan die niet meer gebruikt wordt? Breng ‘m naar het Repair Café. Alle binnengebrachte kinderfietsen gaan naar de fietsbieb. Hier leen je tegen een lage prijs een tweedehandsfiets die tiptop in orde is en dit voor kinderen tot twaalf jaar. Heb je een groter exemplaar nodig? Dan kan je de fiets inruilen voor een andere. Zo hoef je als ouder niet steeds een nieuw model te kopen wanneer je kind gegroeid is.

Het Repair Café wordt georganiseerd door stad Hamont-Achel in samenwerking met de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS).