Dokter Leesplezier in Bibliotheek Budel

BUDEL – Op woensdag 6 maart van 15.00 tot 17.00 uur, ben je van harte welkom in Bibliotheek Budel voor al je vragen over leesplezier en leesbevordering bij kinderen. 

Kinderen zijn van harte welkom voor een bezoek aan Dokter leesplezier met uitdagingen op het gebied van lezen en digitale geletterdheid. Is lezen té makkelijk voor jou of juist lastig? Lukt het maar niet om een leuk, spannend, grappig of passend boek te vinden? Vind jouw kind lezen saai? Dokter leesplezier, één van onze leesmediaconsulenten, geeft advies, tips, luistert, beantwoordt vragen, en biedt hulp bij het vinden van het juiste boek. 

Ook ouders kunnen terecht bij Dokter Leesplezier. Hoe lees ik voor en welke boeken zijn geschikt? Wat zijn geschikte boeken voor mijn kind met dyslexie? Welke apps en leesgames zijn geschikt voor mijn kinderen? Hoe kan ik mijn kind motiveren meer te lezen en welk boek is geschikt voor mijn kind? Hoe help ik mijn kind bij het zoeken naar juiste en veilige informatie voor een werkstuk of spreekbeurt? 

Deze vragen, en nog veel meer, kun je stellen aan een leesmediaconsulent van de Bibliotheek. Ze geeft je graag tips en beantwoordt met plezier al je vragen. Ook helpt ze jouw kind graag met het vinden van de leukste boeken die passen bij jouw kind.

Kom jij ook langs? Aanmelden is niet nodig. Deze activiteit komt maandelijks terug.