Filmavond Bibliotheek Dommeldal, vestiging Leende

LEENDE – Bibliotheek Dommeldal, vestiging Leende vertoont mooie fijne films met alle gelegenheid er samen nog eens over na te praten. Deze CINEbieb films zijn te zien in de cultuurzaal van De Schammert op een groot scherm in hoge kwaliteit en met goed geluid. De films kunnen een verfilmd boek zijn of een documentaire en zijn voor volwassenen.

8 maart: Internationale Vrouwendag
In het kader van Internationale Vrouwendag presenteren we Hidden Figures, het waargebeurde verhaal over drie NASA-wiskundigen die de VS aan een koppositie hielpen in de Space Race.

Hidden Figures
Op vrijdag 8 maart, aanvang 20.00 uur, is Hidden Figures te zien, de verfilming van het gelijknamige boek van Margot Lee Shetterly. Hidden Figures is het waargebeurde verhaal over drie NASA-wiskundigen die de VS aan een koppositie hielpen in de Space Race. Alsof hun opgave nog niet moeilijk genoeg was, moesten de drie daarbij ook nog tegen een dubbel vooroordeel opboksen: behalve vrouwen in een mannenbolwerk waren ze Afro-Amerikanen in een tijd dat rassensegregatie in de VS legaal was. Ondanks dat bereiken ze het hoogste in hun vak. Én ze zijn de beste. Hun leidinggevenden bij NASA zien dat uiteindelijk ook…

De film vertelt een mooi staaltje geschiedenis over de ontwikkeling van de ruimtevaart door NASA, tegen de achtergrond van de pijnlijke rassenscheiding in de Verenigde Staten. Hidden Figures is een heerlijke film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot Lee Shetterly en gaat over doorzettingsvermogen en geloven in jezelf.

De film is te zien in Bibliotheek Dommeldal, vestiging Leende, in de cultuurzaal van De Schammert op vrijdag 8 maart om 20.00 uur. Kaarten zijn € 4,50 voor leden van de bibliotheek en € 6,50 voor niet-leden. Aanmelden en meer informatie: www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten