Probus Kempenland biedt onderdak aan Oekraïens zangkoor

PELT – In het kader van het Europees Muziek Festival voor de Jeugd, dat jaarlijks plaatsvindt in de gemeente Pelt, zullen er dit jaar weer 93 internationale koren uit 19 landen gedurende 4 dagen strijden om de hoogste eer. Het festival vindt plaats van 26 april tot en met 29 april (www.emj.be). 

Uiteraard is het een hele toer om al die koren gedurende die dagen onder te brengen. Dit jaar nemen er ook drie koren uit Oekraïne deel. Gelet op de moeilijke situatie in hun land mag het best wel bijzonder genoemd worden dat deze drie koren kans zien om naar België af te reizen en hier aan het festival deel te nemen. Voor deze koren is de financiële kant van hun deelname natuurlijk een reuze opgave. Vandaar dat de organisatie van het festival een beroep heeft gedaan op vele groepen in de samenleving om vooral voor deze koren onderdak te regelen. 

De vriendenclub van gepensioneerde professionals Probus Kempenland heeft die handschoen opgepakt en biedt aan het koor uit LVIV onderdak voor de duur van het festival. De 30 leden van het koor, jongens en meisjes in de tiener leeftijd, worden bij de leden van Probus Kempenland een warm welkom geboden. Probus Kempenland biedt mensen – die hun actieve loopbaan in het bedrijfsleven of bij de overheid, als zelfstandige of in een vrij beroep, vanwege pensionering beëindigen – gelegenheid toe te treden tot een nieuwe vriendenkring. In ontspannen en vriendschappelijk verband organiseert en stimuleert Probus Kempenland het kennisnemen en bespreken van maatschappelijk, cultureel, historisch of wetenschappelijk relevante onderwerpen en ontwikkelingen. Zij geeft daarbij ruim baan aan de clubvrienden om blijk te geven van hun belangstelling en drive om deze onderwerpen aan de orde te stellen en daarover van gedachten te wisselen. Meer weten over Probus Kempenland, bezoek de website: www.probuskempenland.be