KFC Hamont verliest bij Hechtel

HAMONT – KFC Hamont 99 A maakte op zaterdagavond de verplaatsing naar K. Hechtel FC zonder de geelgeschorste Kobe Schetz en Sisse Schouteden die vorige week ook al ontbrak vanwege de nasleep van een val. Middenvelder Dries Damen kwam terug uit schorsing. Verdediger Senne Doms was voldoende hersteld van z’n keelontsteking om mee te spelen. Hamont begon goed aan de wedstrijd en dreigde de eerste 20 minuten vooral via Ferren Peeters op de rechterflank. Scoren lukte echter niet. Op het moment dat de wedstrijd meer in evenwicht kwam, scoorde KFC. Wesley Van Vlierden kopte aan de 2e paal een voorzet terug en Senne Doms werkte netjes af: 0-1. De thuisploeg kon enkel dreigen op stilstaande fases en bij de tweede was het prijs: Hendriks kopte de 1-1 binnen op enkele minuten van de rust.
KFC speelde na de pauze minder scherp maar ook de thuisploeg was niet super. Het enige doelpunt van een matige tweede helft viel na een uur spelen: op een corner werd de bal slecht ontzet en Kenens deed de thuissupporters in het Duinenstadion juichen: 2-1. Ferren Peeters en Xante Croymans kregen tegen het einde van de wedstrijd nog mogelijkheden maar kwamen een teenlengte tekort of misten overzicht.
Hamont kan nog steeds de punten goed gebruiken, maar zal dan dan in de komende wedstrijden toch meer moeten laten zien dan tijdens de tweede helft in Hechtel.
In de staart van de klassering sprokkelden THES B en Leopoldsburg een puntje terwijl Kattenbos en As-Niel verloren. De volgende wedstrijd voor KFC Hamont 99 A is op zondag 3 maart, thuis tegen Anadol dat op zondag met 1-3 won bij As-Niel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto Senne Doms