Motoball Vereniging Budel zoekt keepers

BUDEL – Ben jij een sportieve jonge kerel met aspiraties in zowel de balsport als motorsport, maar zie je jezelf niet (direct) als een getalenteerd motorrijder? Dan hebben wij de ultieme uitdaging voor jou! Motoball Vereniging Budel is namelijk op zoek naar gemotiveerde keepers voor zowel het 1e team (16+), als het jeugdteam (12-18 jaar).
Ervaring in het doel is een grote pré, maar is geen harde vereiste zolang je maar sportief en gemotiveerd in het leven staat. Uiteraard is enige affiniteit met motorsport zeer gewenst, maar het allerbelangrijkst is nog wel dat je niet bang bent voor op je af denderende motoren. Niet dat zulke angst gegrond zou zijn, want volgens de regels sta je als keeper in een halve cirkel van 5.5m radius om het doel waar de spelers op hun motoren niet in zijn toegelaten, en jij niet uit mag. Deze belangrijke regel in de motoball sport wordt dan ook uit veiligheids gronden zeer strikt nageleefd!
De motoballsport is voor menig uit de voetbal afkomstige keeper een grote uitdaging gebleken en wordt, mede door de hoge fysieke intensiteit, vaak enthousiast omschreven als de overtreffende trap in het carrière-pad van een doelman.
Motoball Vereniging Budel speelt in de Duitse competitie, genaamd de “Deutsche Motoball Bundesliga”. De uitwedstrijden worden dan ook in Duitsland gespeeld, waarbij het voorseizoen zich afspeelt in de Zuidelijke Deelstaat Baden-Württemberg. Ook levert Motoball Vereniging Budel als enige land op het Europese continent per definitie alle spelers voor het nationale team, waardoor je als goede keeper of speler er vrijwel altijd zeker van bent ons land te mogen vertegenwoordigen bij internationale toernooien.
Een motoball-seizoen begint midden maart en eindigt in oktober. Uiteraard zoeken wij als uitgangspunt een keeper die het hele seizoen beschikbaar is om het team te versterken, maar wil je je toekomstige motoball-carrière parttime combineren met een andere sport of bezigheden, dan is dat zeker ook bespreekbaar.
Geïnteresseerd geraakt, neem eens een kijkje op de volgende link:
https://www.youtube.com/watch?v=p4KlNlpMA1c&t=874s
Wil je een keer vrijblijvend komen kijken bij een training of team meeting? Neem dan contact op via voorzitter@motoball.nl.